Sprostá vražda v pivnici, alebo nenávisť boľševickej luzy voči aristokracii
16 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Morálno-etická spodina spoločnosti, túžiaca po moci a po tom, aby ju nielen získala, ale aj si udržala, bola vždy schopná všetkého. Táto jej schopnosť sa spolu s mravným ľudským odpadom tiahne dejinami ľudstva ako červená čiara. V ére moderných dejín sa zakrýva do pasentných modrých oblečkov "a la mode", luxusných víl a áut a trápne lámanej angličtiny Opäť ide o moc, opäť ide o likvidáciu každého, kto jej stojí v ceste. Ako za čias vraždy cárskej rodiny Romanovcov. (Ivan Brožík)


Existuje až niekoľko správ o tom, čo sa stalo a historici sa nedohodli na solídnom, potvrdenom rozsahu udalostí. Podľa správy boľševického dôstojníka Jakova Jurovského (hlavný kat) bola ruská cárska rodina v ranných hodinách 17. júla 1918 okolo 2:00 ráno prebudená, obliekla sa a bola vedená dole do suterénu v miestnosti zadnej časť domu Ipatiev. Zámienkou pre tento krok bola bezpečnosť rodiny, teda to, že sa antiboľševické sily blížili k Jekaterinburgu a mohlo by dôjsť k streľbe.

Belousovová: To, čo sa tu teraz deje silne pripomína líniu boľševikov: Kto nejde s nami, ide proti nám!
Takmer šokujúce slová českého prezidenta Zemana o tom, že neexistujú dôkazy, že za výbuchom skladu vo Vrbětiach stojí dvojica ruských agentov GRU, zdvihli zo stoličky aj expolitičku Annu Belousovovú. Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Poprava celej rodiny a služobníctva

Boľševik sa bál. Nielen vplyvu cára Mikuláša, ale najmä silných symbolov "iného spôsobu života" - členov jeho rodiny a dokonca aj služobníctva. Oľga, Mária, Mikuláš II., Alexandra Fjodorovna, Anastázia, Alexej a Tatiana.  17. júl 1918. Memento do budúcnosti. Politického oponenta je najlepšie zbaviť sa zabitím, odstránením z verejného života, znemožnením mu pracovať, realizovať sa, jeho dlhoročným väznením bez rozsudku. Aké podobné aj súčasnému Slovensku. Teda, porevolučnému Slovensku, pre spravodlivosť aj voči súčasnej nenávistnej a tupej moci.
"Práca" s opozíciou - exekúcia

Zhromaždenie členov rodiny ruského cára spolu s verným služobníctvom bolo pripravené a čakalo v pivnici pod dozorom siedmich boľševických vojakov a  troch miestnych boľševikov, úradníkov, všetci pod velením Jurovského. Jakov Michajlovič Jurovskij bol boľševický revolucionár a sovietsky politik. Je známy ako väzniteľ a popravca cára Mikuláša II. a jeho rodiny. To je všetko, čo sa dodnes dá povedať o jeho "politickej práci". A kariére. Kati vytiahli zbrane a začali strieľať; Ako prvý zomrel Mikuláš. Mikuláš bol niekoľkokrát strelený do hrude. Anastasia, Tatiana, Olga a Maria prežili prvé krupobitie guliek. Sestry mali totiž na sebe viac ako 1,3 kilogramu diamantov a drahokamov všitých do ich odevu, čo poskytovalo počiatočnú ochranu pred guľkami a bajonetmi. Preto boli potom pobodané bodákmi a nakoniec ich zblízka zastrelili do hlavy. Boľševikove metódy likvidačnej práce často nesú prvky dokonalosti. A definitívy.

Biľakovský rituál "mrvenie zrna" a domrvenie štátu
Prišiel ich čas. Rituál sekty - mrvenie zrna. Obdobie to isté, činnosť tá istá. Metódy a spôsoby tie isté. Neznalosť problematiky tá istá. Jediný rozdiel - pribudla farba na fotografiách veľkej udalosti a vo filmových reportážach o nej. Zrno... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Luza potrebuje na vládnutie iba luzu

Jej predstavitelia si za spolupracovníkov vyberajú morálnymi (amorálnymi skôr) postojmi seberovných. Vyberajú si submisívnych, beznázorových, poddajných, manipulovateľných. To sa dnešná moc naučila z dejín boľševizmu, nevynímajúc z nich ani onú potupnú noc v pivnici, 17. júla 1918. Tento princíp moci je vlastný najmä pivničným potkanom. Charaktery stále bojujú v rukavičkách v súbojoch s dozorujúcimi sekundantmi. Ale - je ich čoraz menej, vďaka obavám submisívneho stáda, že sa naň nedostane v ryžovaní štátnych pôžitkov.
Poprava Romanovcov ako symbol

Bola to poprava vzdelanosti, rozhľadu, kultúrnosti a pre boľševikov neprijateľného spôsobu života. Bola to poprava symboliky vyšších vrstiev, inteligencie. Kati Romanovcov znivelizovali všetko na úroveň jesenného čľapkavého bahna, ktorým je zašpinený každý rovnako - až po kolená. Každý musí byť zašpinený, aby nebolo vidieť zablatenú moc. Aby to z nej až tak nekričalo. A kto sa umýva, perie - toho treba odstrániť, je to nesystémový prvok. A je bezpodmienečne nevyhnutné odstrániť najmä toho, kto sníva o civilizovanej kultúrnosti. O múdrych vládcoch, vzdelaných vládcoch, o empatických vládcoch a nebodaj aj o milovaných vládcoch. Milovaných preto, že ich vlády boli aj niečoho schopné, nie však iba bezbreho všetkého schopné.
Odkaz cárskej vraždy

Na ako dlho a do čoho boľševici popravou cára Mikuláša a jeho rodiny uvrhli gubernie, neskôr Sovietsky štát, ktorý sa im rozpadol v rukách? Na ako dlho a do čoho uvrhnú súčasní boľševici pri moci Slovensko? Žiaľ, budúcnosť sa stáva históriou až v momente, keď ju prežijeme. Ozaj, viete čo znamená výraz Déjà vu?

Nikomu neprekáža, že demokraticky zvolených 150 poslancov nesmie byť slúžkou politbyra, zvaného "Koaličná rada"?
Takmer v noci sa zídu súdruhovia, ktorí si vravia členovia Koaličnej rady a rozhodujú o chode demokratických inštitúcií štátu. Keď sa súdruhom zachce, tak zastavia činnosť Národnej rady Slovenskej republiky, ktorá je v ústavnej schéme druhou... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Ivan Brožík