Hrôza: Tretia vlna pandémia môže byť až trikrát horšia ako druhá, desí analytik Šuster
16 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Na Slovensku ešte ani poriadne neodznela smrtonosná druhá vlna pandémie COVID-19 a už nás odborníci strašia a varujú pred treťou. Podľa analytika Martina Šustera by sme sa však mali mať na pozore, pretože ak nič neurobíme, môže byť aj až trikrát horšia!


Vláda horúčkovito propaguje očkovanie a na hraniciach pri vstupe na Slovensko sa navyše zaviedli doslova drakonické opatrenia. A to údajne iba pre to, aby sme sa pripravili, respektíve vyhli tretej koronavírusovej vlne, ktorá v niektorých štátoch Európy už naberá na sile. Ako informuje portál 1.pluska.sk, varuje pred ňou aj dátový analytik Martin Šuster, podľa ktorého môže byť až trikrát horšia, ako tá, ktorú sme prežili teraz.
Delta variant sa spočiatku prejavuje ako bežná nádcha či prechladnutie

Martin Šuster sa v televíznej diskusnej relácii na TA3 vyjadril, že „teraz je nástup nebadaný a nevieme, kedy to začne byť kritické, ale určite začne rásť, pretože to vidíme už v iných krajinách“. Dátový analytik si myslí aj to, že sa v najbližších týždňoch zopakuje minuloročný scenár, pretože na Slovensku stále zostávajú 2 milióny nezaočkovaných ľudí, ktorí už túto možnosť využiť mohli. Desivé informácie má aj profesor Vladimír Krčméry, podľa ktorého je vo svete sa rozmáhajúci Delta variant až sedemkrát nákazlivejší ako doterajšie druhy koronavírusu.

Vakcína od Pfizeru stráca účinnosť pri delta variante, tvrdí Izrael
Účinnosť vakcíny od spoločnosti Pfizer pri delta variante klesla na 64%, uviedlo izraelské ministerstvo zdravotníctva, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Lukáš Leca

Delta variant sa podľa Eleny Prekopovej, hlavnej odborníčky rezortu zdravotníctva spočiatku prejavuje ako bežná nádcha či prechladnutie, ale po pár dňoch sa objavia ďalšie príznaky. Nebezpečná je podľa nej práve jej infekčnosť, ktorá nastupuje už dva dni po nakazení. Vtedy ešte človek príznaky nemá, takže o svojej nákaze vlastne ani nevie. „Jeden pozitívny, kým ho identifikujeme a odizolujeme, je schopný nakaziť až osem ďalších ľudí,“ vysvetľuje nebezpečenstvo Delta variantu Prokopová. Analytik Martin Šuster ju doplnil, že 15-tisíc ľudí doposiaľ zomrelo na Covid, kým po očkovaní iba jeden až štyria.


Toto leto je v porovnaní s minuloročným nič. Mutácia delta nespôsobuje vážny priebeh ochorenia, tvrdí Roman Prymula
Mutácia delta má v porovnaní s predchádzajúcimi mutáciami vírusu Covid19 omnoho ľahší priebeh, ako spôsobovali predchádzajúce mutácie. Roman Prymula tvrdí, že toto leto je v porovnaní s minuloročným nič. Aj to je dôvod, kvôli ktorému Spojené... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová