Právnička Laššáková: Matovič aj Heger zatiahli našu krajinu do právneho marazmu
15 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ústavný súd zrušil na základe podania Smeru Mikasovu vyhlášku o povinnej 14-dennej karanténe pre nezaočkovaných, ktorí vstupujú na naše územie. Právnička Judita Laššáková si v statuse zobrala na paškál nielen prezidentku, ale aj Hegera a Matoviča.


Covid zo sebou priniesol nielen smrť v podobe tisícok zmarených životov, ale pri našej novej vláde aj zavádzanie totalitných praktík. Nútia nás do vecí, ktoré sú v demokratickej spoločnosti neakceptovateľné. Patrí medzi ne napríklad povinné testovanie, teraz aj očkovanie a tiež obmedzenia nezaočkovaných ľudí nielen na hraniciach, ale prakticky všade. Právnička Judita Laššáková v statuse pomenúva niektoré veci nielen pravým menom, ale poukazuje aj na porušenia demokracie a zákonov.
Karanténa pre nezaočkovaných je v rozpore s právom EÚ

„Ústavný súd zrušil na základe podania Smeru Mikasovu vyhlášku o 14-dennej karanténe. K podaniu Maroša Žilinku sa ešte nevyjadril. Veď na čo aj?! Generálny prokurátor si robí svoju prácu, sudcovia ÚS asi iba vymýšľajú, ako by mohli sebe vlastným spôsobom zdôvodniť zamietnutie jeho podania. Vzhľadom na ich právne a intelektuálne obzory to bude ťažký oriešok! Maroš Žilinka nie je právny idiot,“ píše na úvod statusu Laššáková. Podľa nej Žilinka reprezentuje jeden z mála majákov nádeje v právnom marazme, do ktorého zatiahol krajinu Matovič.

„Právne špičky a elitní odborníci na ústavné právo ako Veronika Remišová, Zuzana Čaputová či Mária Kolíková sa vyjadrujú k ľudským právam a základným slobodám. Človek až žasne, ako vedia komentovať výroky súdu! Čo tak dodržiavať zásadu, ktorou sa snažia vždy a zakaždým zavrieť ústa Robertovi Ficovi? ‘Výrok súdu sa nekomentuje, treba ho prijať!′,“ konštatuje právnička, a dodáva že 14-dňová karanténa je hlboko v rozpore s právom EÚ.

Občiansky protest nie je možné ukradnúť občanom! Im patrí, oni sú jeho súčasťou, tvrdí právnička Laššáková
Sobotný veľký protest v Bratislava mal aj prazvláštnu pachuť. Postarali sa o ňu prívrženci Mariana Kotlebu z ĽSNS, ktorí sa „nanominovali“ doslova všade. A bežní ľudia zostali takpovediac v úzadí. To, ako sa kotlebovci na proteste správali, prekáža... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Odporuje pravidlám hospodárskej súťaže v rámci vnútorného trhu, ktorá je jednou z piatich vylúčených právomoci EÚ. Hlboké nepochopenie zásad práva a toho, čo štátny orgán smie a čo už nesmie, je základným a zároveň zhubným princípom existencie a pôsobenia vlád, ktoré opakovane vymenovala Zuzana Čaputová,“ vysvetľuje Laššáková.

„Dnes sa z tejto právno-inštitucionálnej stoky vyvalilo ďalšie z množstva nespočetných porušení a prekročení kompetencií v podobe výrokov človeka povereného dámou z paláca riadením vlády. Eduard Heger nám ukázal, že sa vie modliť k Bohu, čo je jeho a nikoho iného vnútorná záležitosť. Ešte ako minister financií predviedol, že sa na diaľku dokáže vyhrážať postavou i výkonmi impozantnému Sotákovi. A teraz, ako premiér sa opovažuje postaviť pred kamery a dávať úlohy orgánom činným v trestnom konaní,“ začína právnička s kritikou Hegera.

Laššáková: Nacistických zločincov neochránilo vyhováranie sa na to, že sa „riadili platnými zákonmi”
„Nacistických zločincov pred popravou neochránilo vyhováranie sa na to, že sa „riadili platnými zákonmi”. Vyhováranie sa na „vyhlášku“, ktorú prijíma nejaký úrad, bude v budúcnosti zaujímavé,“ pripomína a varuje právnička Judita Laššáková.... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Petra Demková

Hlboké nepochopenie pravidiel slušnej a demokratickej spoločnosti

„Toto indivíduum, ktoré vzišlo z politického handrkovania ako kompromis po fatálnom zlyhaní Matoviča na poste premiéra, vyťahuje z klobúka výroky, ako je neprípustné demonštrovať pred domami odborníkov na ′covid-krízu′. No, je! Moja otázka však znie: Kde bola pokrytecká modlivka Heger a jeho bodré slová na adresu Matoviča, keď pojašený predseda OĽaNO bliakal pred Ficovým domom?! Kde bol Heger, keď sa organizovali protesty pred domom Jaroslava Haščáka?! Nie, nezastávam sa ani Fica, ani Haščáka! Ale existujú adresy, kde títo dvaja páni profesionálne pôsobia a mohlo a aj sa malo protestovať tam,“ pokračuje v kritike Laššáková.

Pripomína, že hlboké nepochopenie pravidiel slušnej a demokratickej spoločnosti potom vedie našich politických hulvátov a kultúrnych neandertálcov k záchvatom nechutenstva, keď sa proti nim obrátia účinky ich vlastnej medicíny.


Spomeňme si na Giordana Bruna

„Aj Milada Horáková, ale aj Rudolf Slánský boli popravení počas 50. rokov v rámci takzvaných monsterprocesov. Rozdiel medzi Horákovou a Slánskym je ten, že Slánsky ich pomáhal zaviesť a uskutočňovať!“ vracia sa právnička do čias komunistickej totality.

„Mnohým z nás sa zdá tento ošiaľ neuveriteľný! Vedci kritizujú iných vedcov za ich názor. Toto však nie je novinka. Ľudia sa asi nezmenia ani napriek tomu, že existuje veľké množstvo príkladov z minulosti,“ píše právnička Judita Laššáková

A na záver ešte dodáva: „Nemyslím len vyššie spomínaný komunistický režim ani fašizmus či nacizmus, pod váhou ktorých sa vyspelé demokracie zrútili do seba! Spomeňme si všetci na Giordana Bruna! Za svoje ′rúhanie′ bol upálený! A pritom hovoril len to, k čomu dospel pozorovaním hviezd.“

Právnička Laššáková: Názor na povinné očkovanie experimentálnou vakcínou s podmienečným schválením nezmením!
Slovenská vláda v súčasnosti robí všetko pre to, aby bolo u nás čo najviac zaočkovaných. A ako sa hovorí, rúbe pri tom hlava, nehlava. Nezaočkovaných dostáva do izolácie, čo sa nepáči ani právničke Judite Laššákovej. Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik