Čo zaujíma Hegera a europoslancov? Ochrana novinárov v SR, nie ľudské práva bežných občanov!
15 | 07 | 2021 I Aneta Leitmanová
Europoslancov zaujíma ochrana novinárov na Slovensku, nie ľudské práva bežných občanov. Premiér Eduard Heger sa bude spovedať europoslancom cez video konferenciu. Informáciu priniesla TASR.

Na Slovensku sa neustále znižuje rozsah ľudských práv. Epidemické opatrenia už dokonca siahli na právo občanov vrátiť sa do vlasti. Túto nehoráznosť našťastie zrušil na základe podania poslancov Smeru Ústavný súd SR. No europoslancov zaujíma, či Hegerova vláda dostatočne chráni novinárov, ktorí neraz brutálne zasahujú do zákonných práv občanov, a tí sa pred tým nemajú ako brániť.

V očiach europoslancov majú väčšiu hodnotu konšpirátori, ako sú Monika Tódová, Marek Vagovič či Peter Schutz alebo Štefan Hríb než bežní ľudia. Z novinárov sa stávajú naši ľudia Matovičovho režimu a európskej byrokracie.

Bude iný názor potrestaný? Časť verejnosti vyjadruje Lakotovi podporu. Časť SAV sa od neho dištancuje
Biomedicínsky ústav Slovenskej akadémie vied (BMC SAV) sa oficiálne dištancoval od jedného zo svojich kolegov – doktora Jána Lakotu. Údajne zavádza, čo jeho kolegovia považujú za neetické a škodlivé. Na tvrdenia vedcov z BMC SAV reaguje aj... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


Hodina otázok poslancov Európskeho parlamentu (EP) z Monitorovacej skupiny EP pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG) so slovenským premiérom Eduardom Hegerom nie je podľa správy TASR nič výnimočné. Ide vraj o štandardný postup, aký už absolvovali aj premiéri iných členských krajín EÚ.

V rozhovore pre TASR to uviedol slovenský europoslanec Vladimír Bilčík, ktorý sa vo štvrtok popoludní zúčastní na telemoste s Hegerom a ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Hlavnou témou bude situácia na Slovensku.

Monitorovacia skupina vznikla po vraždách novinárov Daphne Caruanovej-Galiziovej na Malte a Jána Kuciaka. Zamerala sa na dodržiavanie zásad právneho štátu a boja proti korupcii. Pôvodne najmä na Malte a na Slovensku. Skupina funguje v rámci Výboru EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci. Jej členmi môžu byť po dvaja poslanci z každej politickej frakcie v EP. Európska strana ľudovcov (EPP) túto rolu zverila Bilčíkovi a maltskej europoslankyni Roberte Metsolovej.

Harabin: Nech si Čaputová a spol. nemyslia, že za propagáciu covid-očkovania, teda vraždenia, ostanú bez trestu!
Slovenská vláda sa rozhodla mohutne propagovať vakcináciu proti COVID-19, ktorej ľudia dôverujú stále menej. Experimentálne vakcíny totiž prinášajú na celkom svete veľa úmrtí a poškodení zdravia. Kroky niektorých našich popredných politikov... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik