V jeden deň Lengvarský kombinovanie vakcín povolil, a zároveň pred ním varovala hlavná odborníčka WHO!
13 | 07 | 2021 I Peter Sulek
Včera minister Lengvarský povolil kombinovanie vakcín rôznych výrobcov, no v ten istý deň hlavná odborníčka WHO pred takýmto kombinovaním varovala. Považuje to doslova za nebezpečný trend.

Včera sa verejnosť najprv dozvedela, že na Slovensku už je pri očkovaní možné kombinovať vakcíny od rôznych výrobcov, čo ešte deň pred tým možné nebolo. Minister zdravotníctva túto praktiku od včera povolil.

O niekoľko hodín neskôr však vyšla správa o tom, že hlavná vedecká pracovníčka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Soumija Sváminathanová varovala pred kombinovaním vakcín proti koronavírusu od rôznych výrobcov.
Minister kombinovanie vakcín povolil

Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) si dal k tejto téme vypracovať analýzu o účinnosti a bezpečnosti kombinácie dvoch odlišných vakcín. Potvrdila hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová,

Fico: Nech sa Lengvarský pripraví ako bude vypovedať čo sa stalo generálovi Lučanskému
Robert Fico na tlačovej konferencii informoval o pridelenej štátnej zákazke pre firmu, v ktorej pozadí má stáť kajúcnik Makó. Predstavitelia Smeru odmietavý postoj k povinnému očkovaniu a k očkovaniu detí. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Peter Sulek


"V prípade lekárskeho odporučenia je už možné podať druhú dávku očkovacej látky aj od inej farmaceutickej firmy, ako bola pôvodne aplikovaná prvá dávka vakcíny," uviedla.

Dodala, že v nadväznosti na výsledky analýzy poskytne ministerstvo zdravotníctva verejnosti v priebehu najbližších dní presné a odborné informácie, ako v takomto prípade bude môcť postupovať.
Vedkyňa pred kombinovaním vakcín varuje

Takéto postupy označila za „nebezpečný trend“. Podľa jej slov zatiaľ nie je k dispozícii dostatok údajov o vplyve očkovania dvoma rozličnými vakcínami na ľudské zdravie. Informovala o tom agentúra Reuters.

„Je to trochu nebezpečný trend. Čo týka kombinovania (očkovacích látok), nachádzame sa v zóne bez dát a údajov,“ povedala odborníčka na online brífingu.

Zároveň varovala pred rizikom vypuknutia chaotickej situácie, ak občania niektorých krajín dostanú možnosť rozhodovať o tom, kto a kedy dostane druhú, tretiu a štvrtú dávku vakcíny.

Infektológ Sabaka a Lengvarský bohorovne: Úmrtie 39-ročnej ženy z Nitry nemohla spôsobiť vakcína
Slovensko len pred niekoľkými dňami obletela správa o úmrtí mladej ženy a matky dvoch detí. Zomrela nečakane v spánku, v noc po podaní druhej dávky vakcíny Pfizer. Kompetentní sa už predbiehajú vo vyjadreniach o tom, že úmrtie nemôže súvisieť s... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Petra Demková