Turecko nebude mlčať o izraelských „zverstvách“, povedal Erdogan palestínskemu prezidentovi Abbásovi
11 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan počas sobotného stretnutia povedal palestínskemu prezidentovi Mahmúdovi Abbásovi, že nebude mlčať o „izraelských zverstvách“ v Palestíne, informuje portál RT.


Podľa tureckej štátnej agentúry Anadolu prezident Erdogan počas stretnutia zdôraznil Abbásovi, že Turecko „nebude mlčať o izraelských zverstvách v Palestíne“. Povedal tiež, že mier a stabilita nebude možná, kým "izraelská okupácia" bude pokračovať.



Abbás tvrdil, že Erdogan bol "informovaný o najnovšom politickom vývoji" a o "dôsledkoch izraelskej agresie proti pásmu Gazy". Taktiež bol informovaný o "vysídlení obyvateľstva". Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že obaja vysoko postavení predstavitelia skúmali „témy spoločného záujmu“.

Abbás odcestoval v piatok do Istanbulu na trojdňovú cestu, aby sa porozprával s Erdoganom. Podľa palestínskych úradníkov Abbás chce, aby "Erdogan využil svoj vplyv na Hamas v záujme vyriešenia sporu".

Proti Abbásovi sa minulý mesiac konali rozsiahle protesty v Hebrone počas pohrebu Nizara Banata, kritika Palestínskej samosprávy, ktorý zomrel po zatknutí na Západnom brehu Jordánu.

Ruské ministerstvo zahraničia skritizovalo francúzskeho ministra, ktorý podhodnocuje ruské a čínske vakcíny
Žiadosť francúzskeho ministra, aby neboli zaregistrované ruské a čínske vakcíny proti Covid-19 v EÚ, sú „neprijateľné“ a „neonacistické“. Uviedla to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Lukáš Leca