Niektoré krajiny už menia prístup k pandémii: Sústredia sa len na hospitalizovaných
11 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

S pribúdajúcim počtom zaočkovaných mnohé krajiny už menia prístup k pandémii. Napríklad v Singapure majú v pláne prestať počítať denné prírastky nakazených, Budú rátať iba ťažké priebehy koronavírusu. Aj v Británii sa počas uvoľňovania sústredia primárne na počty ťažkých prípadov a úmrtí, píše Echo24.


Singapur so šiestimi miliónmi obyvateľmi plánuje radikálne zmeniť prístup ku koronavírusu. V Singapure sa zrušia všetky protipandemické nariadenia, prestanú sa počítať denné prírastky nakazených a budú sa zaznamenávať len vážnejšie prípady.

"Covid možno nikdy nezmizne. Dobrou správou je, že život sa aj s touto chorobou dá normálne žiť. Môžeme tak z pandémie urobiť oveľa menšie nebezpečenstvo v štýle chrípky, slintačky, krívačky či ovčích kiahní a pokračovať v našich životoch," stojí v spoločnom vyhlásení singapurského ministra zdravotníctva Ong Je Kunga, ministra obchodu Gan Kim Jonga a ministra financií Lawrencea Wonga.

"Rakúsko celoplošné opatrenia už nechystá, ľudia majú právo konať aj nerozumne," tvrdí kancelár Kurz
11 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Dôležitejší je počet hospitalizovaných

Hoci vo Veľkej Británii rastie počet novo nakazených, tamojšia vláda pokračuje v uvoľňovaní. Dôležité sú podľa nej hlavne počty vážne chorých, ktoré v dôsledku veľkého počtu očkovaných nie sú alarmujúce.

"Bohužiaľ, vidíme nárast prípadov. No ak sa pozriete na hospitalizáciu a úmrtia, zdá sa, že sa nám darí s vakcínou robiť najdôležitejšiu vec, ktorou je snaha prerušiť súvislosť medzi nárastom nových prípadov koronavírusu a následnej hospitalizácie. To nám pomôže vrátiť život späť do normálu," uviedol britský minister zdravotníctva Sajid Javid.
V USA niektoré štáty neaktualizujú dáta

K dátam nakazených miernejšie pristupujú aj v USA, nejde však o systémové rozhodnutie, ale o rozhodnutie niektorých štátov. Najmenej dva tucty amerických štátov prestali denne aktualizovať počty novo nakazených, hospitalizovaných a mŕtvych. Niektoré z nich prestali hlásiť čísla počas víkendov, iné aktualizujú štatistiky len niekoľkokrát týždenne. Napríklad Florida a Oklahoma hlásia štatistiky len raz týždenne. Informoval o tom server National Public Radio.

V očkovacom centre vo Viedni skolabuje po podaní vakcíny v priemere 50 ľudí denne
Pri očkovaní proti koronavírusu stále dochádza k vedľajším účinkom. Vo viedenskom očkovacom centre denne skolabuje okolo 50 ľudí, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová