Kde sa vzali, tu sa vzali - dva ruské bombardéry nad účastníkmi cvičenia NATO
10 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Rusi znova ukázali, že dokážu prekvapiť. Tentoraz sa im podaril grandiózny kúsok. Uprostred cvičení NATO, na ktorom sa zúčastňuje 32 vojnových lodí, 40 lietadiel a 5 000 príslušníkov zo 17 členských štátov, sa zrazu preleteli dva ruské bombardéry. Rovno nad hlavami zúčastnených a palubami lodí, vyzbrojených až po zuby aj prvkami radarovej obrany.


Niekto má smolu. Nie je to tak dávno, čo sa generalite NATO a jej hliadkovým lodiam, výzvedným lietadlám a satelitom z ničoho nič "stratila" v ostro sledovanom Čiernom mori ruská ponorka. Na celý týždeň. Teraz sa im nad brigadírkami preleteli dva ruské diaľkové bombardéry v sprievode stíhačiek. A ako sa zjavili, tak zase zmizli. O udalosti informuje web vpk.name.
Prileteli, ukázali sa a odleteli

Dva ruské bombardéry Tu-22M3 s dlhým doletom v sprievode stíhačiek Su-30M2 preleteli ponad Čierne more uprostred cvičení Sea Breeze (Morský vánok), ktoré uskutočňovali krajiny NATO a ich spojenci. Podľa agentúry Interfax trval let asi päť hodín.

„Dva diaľkové bombardéry Tu-22M3 s dlhým doletom vykonali plánovaný let vo vzdušnom priestore nad neutrálnymi vodami Čierneho mora,“ informovalo stroho ruské ministerstvo obrany. Doplnilo, že "stíhací sprievod zabezpečovali posádky lietadla Su-30M2 Združenia vzdušných síl a protivzdušnej obrany Južného vojenského okruhu“.
V súlade s medzinárodnými pravidlami...

"Letecké posádky dlhého doletu pravidelne lietajú nad neutrálnymi vodami Arktického oceánu, severného Atlantiku, Čierneho a Baltského mora a Tichého oceánu. Všetky lety ruských vzdušných síl sa uskutočňujú v prísnom súlade s medzinárodnými pravidlami pre využitie vzdušného priestoru," zdôraznilo ministerstvo.
Záhada

Agentúra Interfax informovala, že v Čiernom mori sa koná cvičenie Sea Breeze. "Do manévrov je zapojených 32 vojnových lodí, 40 lietadiel a 5 000 príslušníkov zo 17 členských štátov NATO a aliančných partnerov. Celkovo sa zúčastňuje vojenský personál z 32 krajín."

Zúčastnená armádna technika USA a NATO na cvičení však neavizovala žiaden prílet ani prelet, ani odlet spomínaných ruských bombardérov so sprievodom. Iba tam tak zrazu nad flotilou boli.

(Medzititulky red. HD.)

Môže byť bombardér rýchlejší ako najmodernejšia stíhačka? TU - 160M s novými motormi áno! (VIDEO)
"Biela labuť" je prezývka ťažkého strategického bombardéra TU 160M. S novými motormi je táto labuť rýchlejšia ako supermoderný stíhač F-35. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Ivan Brožík