Antal od Remišovej odchádza pretože je pomstychtivá, nerozumie IT a podpláca členov ponukami v dozorných radách
08 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Stačilo, odchádzam. Vyjadrenie ministerky pre informatizáciu o mojom odchode z postu štátneho tajomníka nemá nič spoločné s mojou prácou v rezorte. Je výrazne motivované situáciou v strane Za ľudí, kde Veronika Remišová odmieta zvolať mimoriadny snem. Aj keď ju o to opakovane žiada viacero krajov. Náš konflikt a môj odchod nemá absolútne nič spoločne s projektom Slovensko v mobile a mojim pôsobením v SlovenskoIT. Je to obyčajná pomsta."


Štátny tajomník pre IT Marek Antal odstúpil. Po roku práce na ministerstve pre investície a informatizáciu požiadal o uvoľnenie. Ministerka má voči nemu výhrady. Nie je spokojná s prípravou projektu Slovensko v mobile. Antal tak nasleduje svojho kolegu Vladimíra Ledeckého, ktorý skončil pred tromi mesiacmi. Veronika Remišová ostáva...
S vedením ministerstva IT bol dlhodobo nespokojný

"Neprišiel som na ministerstvo preto, aby som riešil operatívne úlohy a “nejaký projekt”. Po rokoch v IT sektore som prišiel s víziou ako strategicky zmeniť spôsob a fungovanie štátneho IT a meniť digitálnu vyspelosť našej krajiny. S ministerkou sme sa absolútne názorovo nestretli. Môj pohľad bol strategický a reformný. Jej autokratický mikromanažment," vysvetľuje Marek Antal.

"Už im nejde o boj s vírusom, ale o pravidelné masové očkovanie. Kolíková je pomýlená," píše Daniš
Situácia je vážna. Vláda neprimerane zasahuje do práv a slobôd ľudí a Kolíková nič. Na Slovensku pandemickí jastrabi zavádzajú vakcinačnú segregáciu. Už im nejde o boj s vírusom, ale o pravidelné masové očkovanie. Pre Postoj píše Dag... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Ministerka nerozumie IT

"Minister/ka nerozumie IT. Neodbornosť v tejto oblasti spôsobuje množstvo komplikácií," píše Antal. Tvrdí, že Veronika Remišová sa bránila počas prvej vlne všetkému, čo mal mať rezort na starosti, pretože sa bála.
Stranícky problém môže mať dopad aj na informatizáciu štátu a zasiahne aj štátnu firmu Slovensko IT

"Štátna firma Slovensko IT vznikla preto, aby štát na IT ušetril a vedel reagovať flexibilne na potreby. Napríklad GreenPass.," vysvetľuje. Ministerka Remišová sa ale dostala do konfliktu s ministerkou Kolíkovou. Spolupráca medzi dvomi rezortmi skončila. Ministerstvo spravodlivosti tak podľa Antala stratilo čas a všetko to, na čom sa v rámci IT pre rezort spravodlivosti pracovalo, vyšlo navnivoč.

Antal je jedným z tých členov strany Za ľudí, ktorí požadovali mimoriadny snem. Ako predseda strany košického kraja trval na tom, aj s členmi strany z východu, že snem sa musí uskutočniť. "Dôvodom bola nespokojnosť s predsedníčkou strany a jej vajatanie počas koaličnej krízy. Ukázala, že je jej prednejšia stolička ministerky, ako záujmy krajiny a strany. V košickom kraji nepomohli ani jej časté návštevy. Ani ponuky pre členov na funkcie v dozorných radách štátnych spoločností. V niektorých krajoch predsedníčke táto stratégia totiž funguje," dodal v závere príspevku Marek Antal na sociálnej sieti.

Pán Heger, neviem, nechcem a nedokážem sa zmieriť. Nie som poddaný! (Ivan Brožík)
Slovo zmieriť sa okrem iného znamená podrobiť sa. Zanechať spor. Pán predseda vlády nechápe tých, ktorí sa ešte nezmieril s tým, kto a ako vládne v tomto štáte. Nechápe tých, ktorí sa mu na odvodoch skladajú na mzdu. Nedobrovoľne. Jemu a jeho... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ivan Brožík