Pravý zdravotný stav herca, ktorého jeho zosnulá "Popoluška" zásadne volala doma Pepík, poznala len hŕstka vskutku najbližších. Dva roky sa na verejnosti neukázal. Naposledy sa Josef Abrhám objavil na verejnosti v marci 2019 na pohrebe kamaráta a kolegu Stanislava Zindulka († 86) a vyzeral vtedy ešte stále plný síl. Lenže to sú už dva roky. Hovorilo sa síce, že je dnes plne odkázaný na invalidný vozík a že ho sužujú problémy neurologického rázu, nikto však netušil, k akej veľké zmene u neho postupom času došlo.

Pohľad na zdrveného vdovca na júnovom pohrebe jeho životnej lásky Libuše Šafránkovej všetkých okolo značne vyviedol z miery a domov potom odchádzali s veľkým strachom o jeho ďalší osud a život. Nešťastný Abrhám bol totiž len tieňom slávneho a charizmatického primára Blažeja z Nemocnice na kraji mesta, či okúzľujúceho podvodníčka Dalibora Vrany z komédie Vrchní, prchni!. Vyzeral veľmi vychudnutý, mal prepadnuté líca zarastené hustou bielou a v očiach mal smútok a prázdno.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/30/az-smrt-safrankovej-%e2%80%a0-68-odhalila-poklad-nemcov-nezname-foto-z-popolusky-foto/

Svojim blízkym robí starosti

Na to, že s Abrhámom nie je niečo v poriadku, upozorňoval už v minulých mesiacoch jeho kamarát, teraz tiež vdovec, Jan Kačer (84). A bohužiaľ, neklamal. "Pepík je na tom blbo, ja som to tušil. Nehovorili sme spolu, len sa na mňa pozeral a držal mi ruku," zveril Blesku po pohrebe Káčer, ktorý 26. júna tiež pochoval svoju manželku Ninu Divíškovú († 84). Tú dlhé roky ťažila Alzheimerova choroba. Smrti svojej kamarátky Šafránkovej sa ešte, žiaľ, dožila.

O Abrháma prejavila obavy aj herečka Eva Hrušková (69), Šafránkovej predchodkyňa. "Robí mi starosti, nevyzeral vôbec dobre. Snáď má dobrú starostlivosť, " spínala ruky prvá z filmových Popolušiek. Na pohrebe Libušky zaspomínala na jej životný krédo:  "Vždy hovorila - musí to ísť, a pôjde to. Svet nie je len zaliaty slnkom, vyzerá to takto, " nechala sa počuť Hrušková.

Známe osobnosti, ktoré pomáhajú Morave po ničivom tornáde: Medzi nimi aj Čaputová či Mareš
Vyčíňanie tornáda na Morave vyvolalo okamžitú vlnu solidarity naprieč celým Českom, ale i Slovenskom. Na sociálnych sieťach od noci zdieľajú domáce celebrity, umelci a verejne vplyvné osobnosti informácie od hasičov, propagujú transparentné účty,... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Tibor Sipos