Pellegrini odmieta úplatok za virtuálnu pokladnicu. Za všetkým vraj stojí Matovič
07 | 07 | 2021 I tasr

Expremiér a líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini odmieta, že by zobral finančnú odmenu za projekt virtuálnej registračnej pokladnice. Na stredajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že za všetkým stojí expremiér Igor Matovič (OĽANO) a ide o snahu pošpiniť najsilnejšiu opozičnú stranu.


Medializovanú výpoveď exšéfa finančnej správy Františka I. vníma ako nástroj politického boja. Pellegrini deklaroval, že je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní.

"Niečo také, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva, sa nikdy nestalo. Od Františka I. ani od nikoho iného v tejto krajine som nikdy za nič nepožadoval žiadnu výhodu, žiadnu finančnú odmenu, žiadnu motiváciu, ani nič iné," podčiarkol. Pýta sa kompetentných orgánov, ako mohlo dôjsť k únikom z výpovedí a tomu, že ich médiá citujú, nezaoberajúc sa tým, že niečo z toho môže byť klamstvo. Nevie, na základe čoho bývalý šéf finančnej správy takto vypovedá, no verí, že sa raz ukáže, kto ho na to naviedol.

Pellegrini hovorí, že ide o dielo Matoviča a jeho skupinky. "Je to on, ktorý sa vyžíva v aktivitách podlého, pomstychtivého charakteru," poznamenal s tým, že sa snaží navodiť dojem spravodlivosti. Dodal, že sa pritom stretával s viacerými súčasnými "kajúcnikmi". Pellegrini pripomenul aj správu Slovenskej informačnej služby (SIS) o tom, že sa manipuluje vyšetrovanie káuz. Vie si predstaviť, že ľudia sú po dobe vo väzbe schopní vypovedať tak, ako ich navedú.

Mnohí „zodpovední“ sa odhlasujú z čakárne na očkovanie a čakajú na finančné benefity, kritizuje Matovičova sestra Belicová
Svojou trochou do diskusie o vyplácaní finančných odmien sa zapojila aj Zuzana Belicová, sestra šéfa OĽaNO Igora Matoviča. Jej postreh v diskusii na tému odhlasovania sa už prihlásených ľudí na očkovanie je rozhodne zaujímavý. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Minister financií Matovič reagoval tým, že nevypovedajú len "kajúcnici nájdení niekde na ulici", ale ľudia expremiérov Roberta Fica (Smer-SD) a Pellegriniho. "Inak povedané, blízki osobní priatelia Petra Pellegriniho a Roberta Fica svedčia proti Robertovi Ficovi a Petrovi Pellegrinimu, že to boli skorumpovaní zlodeji, o čom som hovoril desať rokov," podotkol. Tvrdí, že ide o závažné obvinenia a títo ľudia nemajú čo robiť v politike. Hnutie OĽANO označilo tvrdenia Pellegriniho za absurdné a za prejav strachu. "Drzo sa snaží prekričať, že prave za vlad Smeru a Hlasu sa tu beztrestne manipulovala a ohybala spravodlivost," uviedlo s tým, že orgány majú rozviazané ruky.

O úplatku vo výške 150.000 eur pre Pellegriniho majú vypovedať bývalý šéf finančnej správy František I. a podnikateľ Michal S., ktorí sú obvinení v kauze Mýtnik. Informovali o tom spravodajské portály topky.sk a aktuality.sk. Údajná korupcia sa mala týkať politickej podpory pre projekt virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy. Peniaze mali ísť cez prostredníka Miroslava Výboha, dať mu ich mal podnikateľ Michal S. v škatuliach od šampanského.

Klamstvo a zanedbanie zrejmých nákladov. Takto sa neriadia verejné financie, odkazuje Viskupič, Matovičovi
"Nemám rád takéto prstocuci." Takto Igor Matovič v relácii V politike na TA3 nazval tvrdenia Mariána Viskupiča ( SaS) ohľadom nákladov na očkovaciu lotériu. Marián Viskupič uznal, že ani jeho výpočty nie sú dokonalé. "Ale Matovičove, ktoré v... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová