Klamstvo a zanedbanie zrejmých nákladov. Takto sa neriadia verejné financie, odkazuje Viskupič, Matovičovi
07 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová



"Nemám rád takéto prstocuci." Takto Igor Matovič v relácii V politike na TA3 nazval tvrdenia Mariána Viskupiča ( SaS) ohľadom nákladov na očkovaciu lotériu. Marián Viskupič uznal, že ani jeho výpočty nie sú dokonalé. "Ale Matovičove, ktoré v relácii TA3 predviedol ako minister financií sa môžu nazvať ako prstocuci na druhú. Alebo inak povedané - otvorené klamstvo a zanedbanie úplne zrejmých nákladov. Takto sa neriadia verejné financie," odkázal mu Viskupič cez sociálnu sieť


Relácia TA3 V politike bola odvysielaná dňa 4. júla so začiatkom o 13:00 hod. Hosťom v relácii s názvom V politike, bol minister financií Igor Matovič. Ohľadom otázok, ktoré sa týkali očkovacej lotérii odpovedal na otázky moderátora v čase od 27:49.

Marián Viskupič je predseda Výboru pre financie a rozpočet. A vyjadrenie Igora Matoviča v relácii nazval freestylom. Odôvodnenie zverejnil na sociálnej sieti. Minister financií Matovič má podľa Viskupiča k dispozícii celý Inštitút finančnej politiky a Útvar hodnoty za peniaze. Vzhľadom k programovému vyhláseniu vlády, by jeho psou povinnosťou mali byť analýzy, variantné návrhy a vyhodnotenie hodnoty za peniaze. "Bavíme sa o 100mil eur z verejných zdrojov. Zhodli sme sa v tom, že na 1mil ľudí je to 50mil eur v sprostredkovateľskom bonuse, píše Viskupič.

Čitatelia kvôli Bukovskému riadne naložili Draxlerovi: "Tie sr.čky, čo si popísal, si nevieš obhájiť ty prasa u koryta!"
Bývalý minister školstva a smerák Juraj Draxler to príliš nedomyslel. Na svojej facebookovej stránke sa pustil do vyjadrení známeho lekára Igora Bukovského. A to hneď dvakrát. Reakcie rozhorčených čitateľov na seba nenechali dlho čakať: "Politici... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Ide o freestyle ministra financií Matoviča





Matovič podľa Viskupiča týždenne počíta 1milión na ceny v lotérii. V zákone sa píše o 2 miliónov týždenne. "Dokonca s tým, že ak sa neminú v jeden týždeň, presúvajú sa do ďalšieho. Takže je férové rátať pri 15 týždňoch nie s 15mil, ale s 30 mil eur. Teda chyba pána ministra - 15mil eur," upozorňuje Viskupič.


Na náklady podľa Viskupiča okolo zabezpečenia lotérie a sprostredkovateľského bonusu pán minister rezignoval úplne. "Odhad pána ministra je nula, môj je 15 miliónov," píše Viskupič. "V RTVS bude denná i týždenná relácia. Treba naprogramovať systém na evidenciu sprostredkovateľov. Treba v modelovom prípade 1 milión účastníkov poslať na milión bankových účtov verejné zdroje. Treba zaplatiť zamestnancov podieľajúcich sa na tomto projekte. Treba zaplatiť marketing," vysvetľuje Viskupič. "Takže minister to vidí na 65 mil eur, ja v tomto príklade 95mil. Rozdiel oproti mnou vypočítaných 99mil je v tom, že ja som rátal trvanie lotérie na 17 týždňov," dodáva v závere príspevku.


Lenč: Matovič je nekompetentný, zákerný a emočne nestabilný populista. Sú ľudia, ktorí veria, že je iný
"Napriek opakovaným dôkazom toho, že Igor Matovič je nekompetentný, zákerný a emočne nestabilný populista, sú stále ľudia, ktorí veria, že je iný a lepší ako Fico." Citát Jozef Lenč Jozef Lenč patrí medzi najznámejších politológov a... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová