Dateľ o "morálnych plytčinách stoky slovenskej žurnalistiky"
07 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Ďateľ na sociálnej sieti je názov konta novinára a spisovateľa Petra Tótha. Včera sa Ďateľ zúčastnil na zmenkovom procese v postavení svedka. Pri jeho odchode sa udiala udalosť, ak nie zjavná provokácia, ku ktorej sa aktuálne vyjadril jeden z jej aktérov - Peter Tóth.


Na konte sociálnej siete s názvom Ďateľ sa píše:

Reprtofoto FB (@Ďateľ)

Keď ticho v radoch škrabákov trhá ušné bubienky

"K včerajšku len niekoľko poznámok." Píše Ďateľ a pokračuje situačným popisom.
"Výpoveď pred súdom v kauze zmenky prebiehala v mimoriadne pokojnej atmosfére. Azda aj vďaka tomu, že obžalovaný Štefan Agh nemá v obhajobnom tíme kreatúry typu Mandzák a Para."
Hmyzia paralela

"V pohode bol v zásade aj príchod na súd, aj keď otravné komáre dobiedzali. Problematický bol odchod. Komáre sa zlietali. Jeden obzvlášť dotieravý, zľahka dekompenzovaný jedinec z RTVS mi strkal pod nos mikrofón napriek tomu, že som telefonoval. S manželkou. Dvakrát som mu mikrofón skrútil tak, aby nemohol nahrávať, o čom sa rozprávame." Píše autor statusu.
 A potom to prišlo.

"Panáčik z verejnoprávnej RTVS na mňa položil ruku. Akiste dúfal, že sa pred kamerami strhne mela a hlupáčikovia zo slovenských médií budú mať žrádlo pre svoje takmer dosucha vytreté dutiny lebečné. Samozrejme, nevyšlo mu to."
K tomu už len dve posledné poznámky

"1. Verím, že počínaním chodiaceho stojanu na mikrofón RTVS sa budú zaoberať jeho nadriadení aj televízna rada.
2. Kráľovsky sa bavím na ohlušujúcom mlčaní morálnych plytčín stoky slovenskej žurnalistiky. Ak by sa totiž incident odohral v opačnom garde, už by sme tu mali demarše škrabákov bez hraníc, pokrytectvo ktorých je naskutku bezhraničné." Končí svoj status na udalosti včerajška jeho autor Ďateľ.

Pokračuje proces so Štefanom Á. Ako svedok je predvolaný Peter Tóth.
Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie so Štefanom Á. obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza. Popoludní na 13. hodinu je predvolaný ako svedok bývalý riaditeľ... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | TASR