Kto je väčší hacker? Rusi tvrdia, že Moskva nestojí za útokmi na americké ciele, ale sama je bombardovaná Američanmi
03 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Deň potom, čo USA obvinili Moskvu, že stojí za kybernetickými útokmi na vládne orgány aj súkromné ​​podniky, ruské veľvyslanectvo vo Washingtone ukázalo prstom na Američanov a obvinilo ich z hacknutia ruských cieľov, informuje portál RT.




Diplomatická misia na facebooku odmietla obvinenia, že ruské štátne štruktúry sú zapojené do zamerania transatlantickej IT infraštruktúry. "Striktne popierame zapojenie ruských vládnych agentúr do útokov "na vládne a súkromné ​​zariadenia v USA a v zahraničí," uvádza sa vo vyhlásení.
Poriadok by si mali urobiť Američania

"Okrem toho je najvyšší čas urobiť poriadok na americkej pôde, odkiaľ vychádzajú neustále útoky na kritickú infraštruktúru v Rusku," uviedlo veľvyslanectvo a zameralo pozornosť späť na USA.

Viaceré americké spravodajské agentúry spolu s britským Národným centrom kybernetickej bezpečnosti vo štvrtok zverejnili spoločný dokument, v ktorom tvrdia, že Rusko od začiatku roku 2019 do začiatku roku 2021 podniklo stovky pokusov o kybernetické útoky na celom svete proti vládnym a súkromným cieľom.

Ruské ministerstvo zahraničia si predvolalo na koberček českého vyslanca
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová oznámila, že na ruské ministerstvo zahraničia bol predvolaný český veľvyslanec v Moskve Vítězoslav Pivoňka. Dôvodom sú nové požiadavky Prahy na Ruskú federáciu v súvislosti s výbuchmi... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Ruská strana opakovane poprela účasť na hackerstve. „Zdôrazňujeme, že boj proti počítačovej kriminalite je pre Rusko neodmysliteľnou prioritou a neoddeliteľnou súčasťou jeho štátnej politiky v boji proti všetkým formám trestnej činnosti,“ uvádza sa vo vyhlásení veľvyslanectva.
Spory nevyriešil ani summit

Minulý mesiac sa ruský prezident Vladimír Putin a jeho americký náprotivok Joe Biden stretli na významnom summite vo švajčiarskom Ženeve. Na stretnutí obaja vodcovia diskutovali okrem iného o kybernetickej bezpečnosti a veľvyslanectvo odhalilo nádej, že by to nakoniec mohlo viesť k lepšej spolupráci medzi oboma krajinami.

Ruskí špióni sú takí tajní, že je utajené aj ich očkovanie. Nemôžu sa preto nikde ani naobedovať
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


"Dúfame, že americká strana upustí od nepodložených obvinení a zameria sa na profesionálnu prácu s ruskými odborníkmi s cieľom posilniť medzinárodnú informačnú bezpečnosť," uvádza sa vo vyhlásení.

Po ženevskom samite námestník ruského ministra zahraničia Sergej Rjabkov odhalil, že Moskva zaslala do Washingtonu viac ako 40 odvolaní týkajúcich sa amerických kybernetických útokov, ale dostala len veľmi málo odpovedí.

Deň, ktorý zmenil svet: Rusko sa pripojí k USA pri plánovaní 20. výročia útokov z 11. septembra
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková