Ján Drgonec: Malá novelka je jeden z najbrutálnejších zásahov do práva tých, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať 
02 | 07 | 2021 I Linda Chopin

Vláda posiela do parlamentu na schválenie novelu, na základe ktorej majú byť zvýhodňovaní očkovaní ľudia oproti neočkovaným. Tú odporúča v parlamente schváliť  v skrátenom legislatívnom konaní. Ústavný právnik Ján Drgonec hovorí o najbrutálnejšom zásahu do práva tých, ktorí sa nechcú očkovať. V rozhovore, ktorý priniesol portál Parlamentné listy odpovedal predovšetkým na otázky, ktoré sa týkajú ľudských práv.


Na Slovensku sa podľa Jána Drgoneca nastoľuje vojenská diktatúra. Zavádzajú sa opatrenia na ochranu obyvateľov. Následkom ale bude skupina ľudí, ktorá bude mať pod zámienkou protiepidemických opatrení dramaticky obmedzené základné práva a slobody. Návrh zákona podľa Drgoneca nemôže byť v súlade s Ústavou SR, pretože kladie základ pre diskrimináciu najhrubšieho zrna voči neočkovaným občanom. "Otvára sa tým príležitosť pre zavedenie covidového apartheidu. Zrejme prvého na svete," tvrdí.
Malá novelka je jeden z najbrutálnejších zásahov do práva tých, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať

"Také stručné! Iba malá novelka," hovorí Ján Drgonec. "V skutočnosti ide o jeden z najbrutálnejších zásahov do právneho postavenia tých, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať. Z rovnoprávnych občanov sa menia na tiene ľudských bytostí. Nebudú smieť nič, ak sa tak rozhodne Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky s jeho výsosťou Hlavným hygienikom Slovenskej republiky na čele. Nijaký vstup do predajní s potravinami. Nijaký vstup do lekární po lieky. Nijaké vychádzky na zdravom vzduchu. Doslova – skap, sviňa, keď sa nedáš zaočkovať!" Vysvetľuje Ján Drgonec v rozhovore pre Parlamentné listy.

Odborník na očkovanie označil mRNA vakcíny za „génový terapeutický materiál“ (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová


 
Nikto nesmie byť diskriminovaný za to, že nebol očkovaný

Povinnosťou každého štátu, ktorý je členom Rady Európy je súlad s medzinárodnými dohovormi. Členským štátom Európskej únie je zatiaľ aj Slovenská republika.

"Rada Európy 27. januára 2021 prijala rezolúciu 2361 (2021) o etických, právnych a praktických aspektoch vakcín proti COVID-19. Bod 7.3.2 ukladá členským štátom Rady Európy, teda zatiaľ stále aj Slovenskej republike: „zabezpečiť, aby nikto nebol diskriminovaný za to, že nebol očkovaný kvôli možným zdravotným rizikám alebo nechcel byť diskriminovaný.“ To nie je odporúčanie, ale povinnosť každého štátu, ktorý je členom Rady Európy!" Tvrdí v rozhovore pre Parlamentné listy Ján Drgonec.
Ministrovi zdravotníctva nikto nenariadil pripraviť taký zákon. Ide o jeho vlastnú nenávisť a zaujatosť

"O predloženie návrhu zákona dopĺňajúceho zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia ministra zdravotníctva nikto nežiadal. Nikto mu nenariadil pripraviť taký zákon. Ide o jeho vlastnú nenávisť a zaujatosť," vysvetľuje Drgonec.

"V podstate v rovnakých okamihoch, v ktorých sa občania SR môžu začať triasť o svoju osobnú slobodu a ľudské práva vôbec, vo Veľkej Británii sa od 19. júla upúšťa od plánu povinného preukazovania sa potvrdením o prekonanom očkovaní," dodáva v závere rozhovoru.

Nemáš vakcínu, nemáš pravdy. Alebo nemáš vakcínu, tak zdochni...
27 | 06 | 2021 | Lea Penderecki