Ak máte na zahraničnú dovolenku, určite nájdete aj 40 eur na test, konštatuje Šeliga
02 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Väčšina Mobilných odberových miest (MOM) už od začiatku tohto mesiaca v prevádzke nebude. Doplatia na to nielen tí, ktorí testy potrebujú pred cestou na dovolenku, ale aj tí, ktorí ich potrebujú z iných, pre nich však dôležitých príčin.


Vláda sa postaral ľuďom o ďalšie nepríjemné prekvapenie. Zrušením väčšiny MOM-iek nastanú pre mnohých neriešiteľné problémy. Vláda aj takto chce ľudí donútiť k tomu, aby sa očkovali. Teda aj tí, ktorí chcú ísť do zahraničia, lenže zaočkovať sa neplánujú. Ako informuje portál parlamentelisty.sk, problém, aby si testy na koronavírus zaplatili dovolenkári sami, Juraj Šeliga nevidí.

Podľa poslanca parlamentu za stranu Za ľudí Juraja Šeligu je v poriadku, že väčšina MOM-iek od začiatku júla zaniká. „Momentálne ich nepotrebujeme, pretože máme dobré čísla. Testy v princípe na Slovensku nepotrebujete, a zároveň, ak niekto má podozrenie, že je nakazený, tak v takomto prípade vám štát preplatí test,“ vysvetľuje Šeliga a dodáva: „Ak chcete ísť do zahraničia na dovolenku, tak to sa mi javí, že asi keď máte na tú dovolenku, tak nazbierate tých 40 eur na to, aby ste si zaplatili ten test. To je v poriadku.“ Aj bývalý podpredseda parlamentu zdôraznil potrebu očkovania proti ochoreniu COVID-19.

K 1. júlu sa MOM-ky rušia. Testy sa podľa platnej vyhlášky niekde vyžadujú dodnes
K 1. júly MOM-ky nebudú. S testom zadarmo nemôžeme počítať, ale podľa platnej vyhlášky ešte stále mám miesta, kde sa nimi musíme preukazovať. Veľká zmena prichádza o pár dní a ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že celoplošné zrušenie komplikácie... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová