Sulík stiahol chvost a Matovič ostal ministrom. Matovič Sulíka obvinil, že zháňal hlasy na jeho odvolanie
30 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Sulík stiahol chvost a Matovič ostal ministrom financií. Parlament predsedu OĽaNO vo vládnej funkcii rozpačito podržal. Matovič v rozprave Sulíka nepriamo obvinil, že opozíciu presviedčal, aby do nohy hlasovala za jeho odvolanie.

Minister financií Igor Matovič sa v rozprave vyjadril, že jeden koaličný partner robil všetko pre to, aby sa našlo dostatok hlasov na jeho odvolanie. Sulíka síce priamo nemenoval, no z jeho vyjadrení bolo jasné, koho má na mysli. "Ísť za opozičnými poslancami a sľubovať im, že keď tu budú do nohy, zabezpečíme dostatok hlasov z koalície, aby sme sa Matoviča zbavili, je za čiarou dobrého koaličného správania,” povedal podľa portálu ereport.sk Matovič v rozprave.

Baránek: Vláda nás šikanuje kvôli svojmu špinavému kšeftu. Mali by sme si brať príklad od Britov
30 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


SaS sa nezúčastnila diskusie v pléne. Tesne pred hlasovaním však predsedníčka SaS poslaneckého klubu Anna Zemanová povedala, že aj keď majú voči Matovičovi "masívne" výhrady, hlasovať s opozíciou nebudú. O stanovisku SaS informovala TASR. "Myslíme si, že Igor Matovič vláde škodí," povedala Zemanová.

S Matovičom si chceli poslanci SaS svoje výhrady vydiskutovať, pozvali ho na stretnutie, na ktoré však podľa Zemanovej neprišiel. Dodala, že koaličná zmluva, ktorá hovorí, že za opozičné návrhy sa nehlasuje, je pre nich kľúčová. "Naši koaliční partneri opakovane s opozíciou hlasujú, my to však neurobíme," doplnila Zemanová.

Počas rozpravy o odvolávaní Matoviča bol premiér Eduard Heger v Poľsku na rokovaní V4. Poslal odtiaľ video s podporným stanoviskom. Matoviča označil za symbol boja proti korupcii a za spravodlivosť.

Napokon za odvolanie Matoviča hlasovali 51 poslancov, 67 bolo proti a 17 sa zdržalo. Týmto rozpačitým výsledkom si udržal kreslo vo vláde.

Treba zbaliť asi všetkých, ktorí kuli pikle v pivnici SIS. Vrátane prezidentky, tvrdí Belousovová
A je to tu! Úplatkárom je vraj už aj minister vnútra Roman Mikulec. Tvrdí to o ňom exriaditeľ NAKA Branislav Zurian. Prirodzene, Anna Belousovoá takúto informáciu nemôže obísť. V statuse dokonca píše, že by mal urýchlene konať generálny... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik