Stále? WHO vyzvala aj plne očkovaných ľudí, aby ďalej nosili masky a sociálne sa dištancovali
30 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v piatok vyzvala plne očkovaných ľudí, aby pokračovali v nosení rúšok, spoločenskom dištancovaní sa a praktizovaní ďalších bezpečnostných opatrení. Dôvod je vysoko nákazlivá mutácia Delta, ktorá sa rýchlo šíri po celom svete, informuje portál Ac24.

"Ľudia sa nemôžu cítiť v bezpečí len preto, že dostali dve dávky. Stále sa musia chrániť," uviedla na tlačovej konferencii v Ženeve Dr. Mariangela Simaová, zástupkyňa generálneho riaditeľa WHO pre prístup k liekom a zdravotným produktom.

Samotná vakcína nezastaví komunitný prenos, dodala Simaová. Ľudia musia neustále nosiť masky na tvári, byť vo vetraných priestoroch, dodržiavať hygienu rúk, fyzickú vzdialenosť, vyhýbať sa preplneniu. To je stále nesmierne dôležité, aj keď ste očkovaní, keď prebieha komunitný prenos."

Denník The Wall Street Journal v piatok informoval, že približne polovica dospelých infikovaných Delta mutáciou v Izraeli bola plne očkovaná vakcínou Pfizer-BioNTech, čo viedlo vládu k zavedeniu požiadavky na nosenie masiek vo vnútorných priestoroch a ďalších opatrení.

Ďalší problém mRNA vakcíny: Muž zomrel po druhej dávke Moderny na závažné zrážanie krvi
29 | 06 | 2021 | Diana Zaťková