Covid pasy v Británii zamietli! Ku koronavírusu budú pristupovať ako k chrípke
30 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Britskí ministri ustúpili od plánu preukazovať sa povinne potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19 takzvaným covid pasom pri návšteve koncertov, športových podujatí a ďalších masových akcií.

Covid pasy mali byť pôvodne zavedené po 19. júli, keď by sa v Británii mali skončiť obmedzenia zavedené kvôli pandémii koronavírusu. Uviedol to denník The Daily Mail. Odklad uvoľňovania opatrení úrady neplánujú, ani ak sa počet nakazených zdvojnásobí.
Žiadne covid pasy

Už skôr boli odložené plány na zavedenie povinnosti preukazovať sa pri návšteve pohostinských zariadení pre nesúhlas ich prevádzkovateľov aj poslancov.

Aj keď bol plán na povinné ukazovanie covid pasov na hromadných akciách odložený na neurčito, organizátori podujatí si budú môcť nastaviť vlastné pravidlá. Pri návšteve futbalových zápasov v najvyššej súťaži budú musieť ľudia ukazovať potvrdenie, že nepredstavujú riziko pre ostatných fanúšikov.

Texas zakazuje Covid pasy. Požadovať ich bude porušením osobnej slobody
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Predpokladá sa, že premiér Boris Johnson bude tlačiť na zrušenie koronavírusových reštrikcií zahrňujúcich aj dodržiavanie odstupu od ostatných. Aj napriek tomu, že aktuálne v krajine pribúda nakazených. V utorok povedal vláde, že Británia bude schopná "žiť s covidom, pretože väzba medzi prípadmi nákazy a počtom hospitalizovaných už bola pretrhnutá".
S covidom ako s chrípkou

V utorok bolo v Británii odhalených 20 479 nových prípadov nákazy. Nárast počtu novo nakazených za týždeň je 70-percentný, počet novo hospitalizovaných však stúpol za týždeň len o 10 percent. V utorok zomrelo 23 nakazených, v priemere činí denný počet obetí 17, čo sú len dve percentá januárových čísel.
Podľa vládnych zdrojov budú reštrikcie ukončené, aj keby bol počet novo nakazených dvojnásobný.

"Potrebujeme uplatniť myšlienku zaobchádzania s covidom ako sa chrípkou," povedal zdroj z kabinetu. "Keď nastane 19. júl, bude nových prípadov veľmi veľa, možno až 30 alebo 40 tisíc za deň, ale to nie je dôvod nepokračovať vpred, keď počty hospitalizovaných a mŕtvych zostávajú na relatívne nízkych úrovniach."

V EÚ začal fungovať systém otroctva: Covid pasy sú na svete. Zatiaľ zatiaľ ich zaviedlo sedem krajín
Technický systém podporujúci preukázanie sa zaočkovaním proti Covid-19 začal fungovať v EÚ. Covid pas má uľahčiť cestovanie. V skutočnosti ide o systém otroctva. Doposiaľ sa do programu zapojilo sedem členských štátov, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca