Právnička Laššáková: Pán Šeliga a ostatní politici, netvárte sa, že očkovanie je povinné!
29 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Známa právnička Judita Laššáková už skritizovala nejedného politika aj „politika“, a tak niet divu, že sa teraz pustila do „politika“ Juraja Šeligu. To, čo mu vytkla v statuse na sociálnej sieti by malo byť pre neho, a nielen pre neho, memento, nad ktorým by sa mal minimálne zamyslieť.


Juraj Šeliga z ministrany Za ľudí sa dostal do parlamentu zásluhou toho, že bol tvárou pouličných nepokojov po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Jeho politická kariéra, aspoň podľa statusu Judity Laššákovej nie je vôbec taká hviezdna, ba mladý „politik“ a právnik by si, podľa nej, mal niektoré svoje kroky a vyjadrenia radšej riadne premyslieť.
Na čo Šeliga nemá právo je klamanie verejnosti, respektíve jej zavádzanie

Po páde komunizmu sa podľa Laššákovej svet zmenil. Nielen globálny, ale aj ten náš, malý. „A zmena nám priniesla ilúziu nového sveta, plného možností, príležitostí a šancí. Lenže „rovnosť pred zákonom“ a „rovnosť príležitostí a možností“ nie je to isté,“ konštatuje v úvode statusu Judita Laššáková, podľa ktorej si niektorí podpriemerní jedinci tieto dva princípy pomýlili. A mýlia si ich dodnes. „Talent nie je možné nahradiť, kúpiť ani si ho prenajať. Ak niekto klame verejnosť tvrdením, že je „elitným expertom“, neznamená to ešte, že to je pravda, alebo dlhodobo udržateľná lož a nikto si to neuvedomí. Možno síce neskoro, ale raz to praskne a realita bude neudržateľná,“ píše právnička a vzápätí svoju kritickú pozornosť obracia na kolegu právnika – Juraja Šeligu.

Politická nula Šeliga to konečne priznal: Princípom Matovičovho režimu je nedodržiavanie ústavy
28 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová


Šeliga sa, podľa Laššákovej, ako chrabrý rytier postavil na obranu prezidentky v spore s Ficom. „Má právo vysloviť svoj názor rovnako ako aj Fico. Obaja sú poslancami, obaja sú právnikmi. Na čo však Šeliga právo nemá, je klamanie verejnosti, respektíve jej zavádzanie,“ začína pritvrdzovať Laššáková, podľa ktorej tvrdenie, že „niektorí teoretici tvrdia, že prezident má povinnosť sa obrátiť na ústavný súd“, je zavádzaním. „Lebo nie všetci títo teoretici sú ústavnými právnikmi rešpektujúcimi, že moc pochádza od občanov. Rovnakým zavádzaním, ako keď pán advokát Kubina o sebe tvrdí, že je ústavný právnik,“ popúšťa svoju uzdu kritiky právnička Laššáková.

Jediné, čo Šeliga vie, je ožierať sa ako posledná socka zo staničného výčapu, smeje sa Blaha
Prešľap poslanca Juraja Šeligu, ale v podstate i Lucie Žitňanskej a bratislavského župana Juraja Drobu si vychutnal podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Asi najväčšiemu kritikovi súčasnej koalície spomínaná trojica nahrala doslova na... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pán Šeliga, aj v otázke pokuty za porušenie pandémie ste lepšoľudia?

Vrchol diletantizmu podľa Laššákovej je Šeligovo tvrdenie, že „normálni a dospelí politici rešpektujú ústavu a ústavný súd“! „Toto napíše niekto, kto je v strane s Máriou Kolíkovou! Ona sa okrem svojho morbídneho, nechutného a oportunistického vystúpenia v Pumpe preslávila aj výrokom: „No hádam nám ústavný súd nebude hovoriť, čo je ústava!“ (Žiada sa dodať – preboha, to ako vážne?!) K odpornostiam, ktoré vylial pán apolitický poslanec Šeliga na svojom FB, len toľko: Zaplatili ste už pokutu za to, že ste spolu s kolegyňou Janou Žitňanskou a Jurajom Drobom pokrytecky porušili síce nezmyselné, no vami veľkohubo podporované nariadenia o pandemických opatreniach?“ pýta sa Šeligu Laššáková.



„Prišlo vám vôbec rozhodnutie o udelení pokuty? Či aj v tejto otázke ste lepšoľudia? Ak sa niekto chce dať očkovať, nech tak urobí. No vy a ani ostatní politici sa netvárte, že je to povinné!“ búši ďalej do Šeligu právnička Judita Laššáková, ktorá na záver svojho statusu dodáva: „A skúste sa prezidentky zastávať vtedy, keď si to zaslúži. Ja viem, nebude to často!“

Laššáková: Ak koalícia vydrží celé štyri roky, k právnemu štátu sa Slovensko vráti až po 16 rokoch
Uplynulý týždeň sa na našej politickej scéne opäť nevyhol viacerým „kopancom“, ktoré má však na svedomí zväčša koalícia. O aké ide, v statuse pomerne jasne, ale aj kriticky opísala a zhodnotila známa právnička Judita... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik