Politická nula Šeliga to konečne priznal: Princípom Matovičovho režimu je nedodržiavanie ústavy
28 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Politická nula Šeliga to konečne priznal. Princípom vládnutia Matovičovho režimu je nedodržiavanie ústavy. Neurobil to síce úplne vedome, lebo opäť mal záchvat plačkania nad nedodržiavaním koaličnej zmluvy. A tak ho zradilo podvedomie.
Keď prehovoria politické nuly

Politická nula Juraj Šeliga považuje za hrubé porušenie koaličnej zmluvy okolnosť, že iná politická nula, Tomáš Lehotský nebol v tajnej voľbe zvolený namiesto prvej menovanej nuly za podpredsedu parlamentu. K chóru nárekov sa pridala aj šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková, podľa ktorej si partneri neuvedomujú vážnosť toho, keď sa nedodržiavajú pravidlá.

„Vás mrzí, že Matovič dostal dnes len tú vodu, čo?“ zakričal Kotleba poslancovi koalície do pléna
Fraška v parlamente sa neskončila vo štvrtok vyliatím vody na ministra Matoviča. S príspevkom do rozpravy nasledoval Marián Kotleba. Musel sa venovať viac doťahovaniu s koaličnými poslancami z pléna ako svojmu príspevku. Padali slová ako „ďalší... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Petra Demková


Šeliga ešte riekol, že na nedodržiavaní koaličných dohôd už padla nejedna vláda. A nezvolenie Lehotského musí v pondelok 31. mája prerokovať koaličná rada. A dostali sme sa k pointe celého príbehu.
Stav ústavnoprávnej kómy

Nielen politický holobriadok Šeliga, ale absolútna väčšina poslancov slovenského parlamentu žije v stave ústavnoprávnej kómy. Pre poslanca nie je záväzná žiadna koaličná zmluva. Nie je preňho záväzná ani stranícka línia. Poslanec sa zložením ústavou predpísaného sľubu zaviazal vykonávať mandát podľa svojho svedomia a presvedčenia. Bodka.

Covid deti neohrozuje, vakcína áno: V čom je teda pointa očkovania detí? Pýta sa advokát Gürtler
Vladimír Gürtler je advokát a zakladateľ strany 7 statočných. Netají sa kritickým postojom k vakcinačnej stratégii. Právnik, ktorý tvrdí, že covid ho zaujíma najmä profesionálne, z hľadiska "porušovania práv a slobôd občanov". Na sociálnej sieti... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | René Skalný


To, po čom tu volajú Šeliga, Cigániková a ďalšie politické nuly, je nahradenie svedomia a presvedčenia poslancov vôľou nikým nevoleného a nikým nekontrolovaného záujmového zoskupenia označovaného ako koaličná rada. Naši liberálni demokrati sa vysmievajú režimu Kórejskej ľudovo-demokratickej republiky, pretože tam je rozhodovanie štátnych orgánov podriadené vôli feudálno-komunistickej dynastie. Načo má Národná rada Slovenskej republiky 150 poslancov, keď ich vôľa má byť nahradená diktátom koaličnej rady, pozostávajúcej z takých existencií, akými sú Matovič, Heger, Remišová, Šeliga a ďalší?
Neústavnosť ako koaličný normál

Poslanci konečne prejavili slobodnú vôľu. Nezvolili Lehotského, ktorého im naoktrojovala koaličná rada. Treba podotknúť neústavná koaličná rada. A naši buditelia liberálneho rána Šeliga & Co. majú problém. Áno, majú problém, lebo parlament konal v súlade s ústavou. A keďže poslanci konali v zhode s ústavou, vraj hrozí pád vlády. Dobre vedieť. Ak sa totiž vláda udrží, znamená to, že koaličná väčšina sa opäť vrátila k svojmu normálu. Teda nedodržiavaniu ústavy. Na tom je totiž založený ich spôsob vládnutia.

Škandál: Mičovský dohodil synovi lukratívne miesto na generálnom riaditeľstve štátnych Lesov SR!
28 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová