Pellegrini: Zákaz referenda by vyvolal obrovskú vlnu nevôle
29 | 06 | 2021 I tasr

Ak môžu slovenskí občania ľudovým hlasovaním skrátiť funkčné obdobie prezidenta, či petíciou a referendom v obci odvolať starostu, nie je žiadny dôvod zakazovať im možnosť skrátenia volebného obdobia, špeciálne v prípade poslancov Národnej rady (NR) SR.


V diskusii na TASR TV to na margo očakávaného rozhodnutia Ústavného súdu SR ohľadom ústavnosti referenda o skrátení aktuálneho volebného obdobia povedal predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.

„Ak ústavný súd povie, že nie, podľa mňa to vyvolá medzi občanmi obrovskú vlnu nevôle. A my budeme musieť hľadať možnosti, ako z toho von,“ konštatoval. „Nemyslím si, že je mojim občianskym alebo ľudským právom sedieť štyri roky v parlamente. Som presvedčený, že otázka je plne v súlade s ústavou, deje sa to aj v iných štátoch úplne bežne,“ dodal Pellegrini.

Podľa Pellegriniho by zákaz referenda predĺžil obdobie aktuálnej vlády, „ktorá spôsobuje každým mesiacom fungovania ďalekosiahle škody tejto krajine“.

Slovenská pošta - liaheň odbornosti a transparentnosti? Alebo nekompetentnosti a korupčníctva? (komentár Ernesta Nagya)
Pán Heger, úprimne sa Vás pýtam: naozaj si myslíte, že spoločnosti kajúcnika Makóa nepredstavujú bezpečnostné riziko pre Poštu a 11 tisíc zamestnancov? Ak si to myslíte, tak sa vzdajte služieb na svoju ochranu, ktorú Vám zo zákona poskytuje UOUČ... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Ernest Nagy


Za reálneho lídra vládnej koalície považuje naďalej Igora Matoviča (OĽANO), ktorý však podľa neho nemá predpoklady na vykonávanie akejkoľvek vládnej funkcie. Aj z tohto dôvodu podľa Pellegriniho opoziční poslanci iniciovali mimoriadnu schôdzu, s cieľom odvolať ministra financií z funkcie. „Nemyslím si, že Igor Matovič padne, ale minimálne sa podľa mňa nájdu aj poslanci vládnej koalície, ktorí hlasovaním vyjadria svoj názor na to, čo si o ňom myslia,“ odhadol Pellegrini.

Líder Hlasu-SD akceptuje apel prezidentky Zuzany Čaputovej, aby strany nerobili zo schopnosti Slovenska čeliť pandémii predmet politického súboja. „Hlas-SD nikdy nebude robiť politiku tam, kde ide o zdravie a životy ľudí. Poctivo podporujeme všetky vládne aj poslanecké návrhy, ktoré sa dotýkajú zdravia alebo pomoci ľuďom v 'covidovej' situácii,“ zdôraznil.

Dodal, že jeho strana vždy podporovala očkovanie tých ľudí, ktorí sa takto rozhodnú chrániť svoje zdravie. „Sú pred nami ďalšie vlny a ani tá tretia nemusí byť posledná,“ konštatoval predseda strany Hlas-SD.

„Kto sa chce dať zaočkovať, pripomínam, že dobrovoľne, nech nečaká, vakcín je momentálne dosť. Ale neviem si predstaviť, že by sme ľudí nútili sa zaočkovať, to si v demokratickej krajine predstaviť neviem. A nesmieme dovoliť, aby sa nám tu vytvorili dve kategórie ľudí, zaočkovaní vs. nezaočkovaní,“ dodal Pellegrini.

V Nemecku si všímajú Ficov postoj proti očkovaniu: "Nie sme pokusné morčatá!" (The Epoch Times)
Komentár sm (The Epoch Times) Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová