Celý svet sa pozeral na slovenskú astrobiologičku: Na BBC predviedla, ako by vyzeral život na Marse (VIDEO)
29 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aké je to žiť na Marse? Touto otázkou začína článok britskej spravodajskej stanice BBC, v ktorom bolo zverejnené video slovenskej astrobiologičky Michaely Musilovej. Ľuďom po celom svete tak ukázala, ako približne môže vyzerať život na červenej planéte.


To je to, čo sleduje doktorka Michaela Musilová a jej kolegovia. V súčasnosti vykonávajú výskum na Havaji, aby pomohli pripraviť ľudí na život na Marse.

Dr. Musilová je riaditeľkou výskumnej stanice HI-SEAS, ktorá sa nachádza na sopke Mauna Loa na Havaji. Tí, ktorí tam cestujú, aby pomohli s výskumom, trávia dlhé obdobie na stanici, kde žijú, akoby boli v skutočnosti na Marse. Slovenka vo videu vstupuje do výskumnej stanice a ukazuje miesta, kde žijú či potraviny, ktoré konzumujú. "Je to veľmi rušné miesto, kde sa vždy niečo deje," zdôraznila astrobiologička.



Vrtuľník NASA s názvom Ingenuity absolvoval prvý let na Marse
Helikoptéra Ingenuity (Vynaliezavosť) amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) absolvovala v pondelok prvý let na Marse. Stala sa prvým strojom, ktorý vzlietol na inej planéte než Zem. Informovala o tom NASA, na ktorú sa odvolala... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | tasr