Bittó Cigániková šokovala: Môj pes je krajší ako Igor Matovič!
29 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnešok bude pre Igora Matoviča ďalším, v ktorom mu pôjde o politický krk. V parlamente bude totiž čeliť už druhému pokusu o jeho odvolanie. Ten prvý, ešte v pozícii premiéra, ustál, teraz má teda opozícia reparát. Horšie však je, že ministrovi financií teraz nedrukujú ani všetci koaliční poslanci.


Týka sa to najmä tých v strane SaS, s ktorými má Igor Matovič, rovnako ako so šéfom strany Richardom Sulíkom, najviac naštrbené vzťahy. Ako informuje portál ereport.sk Sulík sa k nepodpore poslancov jeho strany nevyjadril jasne. „Vyjadrím sa, keď sa budem rozprávať s mojim klubom,“ vykrúcal sa šéf liberálov. Podobne to poňala aj jeho pravá ruka Jana Bittó Cigániková.
SaS-ka nechce byť ako Igor Matovič a reagovať iba z nejakej pomsty

Predsedníčka zdravotníckeho výboru v parlamente je rovnako ako jej stranícky šéf pomerne veľkou kritičkou Igora Matoviča, preto by neprekvapil jej kladný postoj v otázke odvolávania nášho financmajstra. „Ak príde diskusia na klube, tak to bude o vecných argumentoch. Máme voľnú ruku, ale ja sama sa chcem koordinovať s klubom, lebo som v jednej partii. Určite nechcem nejakým spôsobom oslabovať stranu, alebo kolegov z poslaneckého klubu len preto, aby ma bolo viac vidieť,“ uviedla Bittó Cigániková, podľa ktorej ich čaká veľmi plodná a zaujímavá debata. „A myslím si, že vo výsledku budeme jednotní,“ naznačila Bittó Cigániková, že nakoniec Matoviča poslanci SaS zrejme podržia.

„Nemôžeme byť predsa ako Igor a reagovať iba z nejakej pomsty,“ uviedla ďalej predsedníčka zdravotníckeho výboru a dodala, že opozícia zvolila nešťastný čas na odvolávanie. „Jedna vec je, aké chyby komunikačné aj vecné narobil pred tým, ako bol odvolaný ako premiér, ale on vyvodil politickú zodpovednosť. Môžeme sa baviť aj o chybách, ktoré boli potom, lebo aj tie boli nejaké. Uvidíme, či to bude stačiť na odvolávanie, alebo nie,“ zahalila Bittó Cigániková rúškom tajomstva názor na to, či podporí odvolanie Matoviča.

Matovič má mačku, Blaha psa. Však aj ich gazdovia sú na seba ako mačka a pes
Podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha sa v statuse pochválil má po prvýkrát v živote psa. Aký to paradox v zrovnaní s Matovičom a jeho mačkou. Každopádne je to v porovnaní s ich pánmi zaujímavá „hra prírody“. Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Pre Bittó Cigánikovú je pekný jej muž a jej nemecká doga Ivy

Zaujímavá však bola otázka od jej fanúšika, ktorý sa jej spýtal či si myslí, že je Matovič pekný. „Podľa mňa je pekný môj muž a môj pes. Chcela by som povedať, že môj pes je krajší ako Igor,“ dokonale sťala Matovičovi hlavu Bittó Cigániková, ktorá chová nemeckú dogu s menom Ivy. Poslankyňa má so šéfom SaS dlhodobý spor aj preto, že kedysi ju, ešte ako premiér, Matovič označil za lobistku finančnej skupiny Penta. Šéfka zdravotníckeho výboru to odmietla a žiadala ospravedlnenie medzi štyrmi očami. Nič také sa zatiaľ neudialo.

Matovič ani po prípadnom odvolaní z politiky neodíde, myslia si politológovia Řádek a Štefančík
Dnes sa v parlamente opäť strhne boj o hlavu Igora Matoviča. Nie však už tú premiérsku, ale ministerskú. A ak by padla, padla by aj celá vláda, čo si z toho celého želá opozícia najviac. Zaujímavé však je, že jeho odchodu sú už naklonení aj... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik