Na Malorke sa koronavírusom nakazilo vyše 800 študentov
28 | 06 | 2021 I tasr

Viac ako 800 študentov z rôznych oblastí Španielska, ktorí v polovici júna oslavovali koniec štúdia na ostrove Malorka, sa nakazilo koronavírusom. Informovala o tom v noci na pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.     


Podľa najnovších informácií rôznych regionálnych úradov počet infikovaných tínedžerov v nedeľu stúpol o viac ako 200 na najmenej 848. Až 410 nakazených študentov hlásili v oblasti Madridu, nasledujú Baskicko (126) a Valencia (104). V niekoľkých ďalších oblastiach takisto niekde zaznamenali od 10 do 70 prípadov nákazy.

Predpokladá sa, že mnohí z infikovaných študentov cestovali rovnakým trajektom z Valencie na Malorku. Do styku spolu prichádzali aj počas pobytu na ostrove. U všetkých odhalili alfa variant vírusu, ktorý bol prvýkrát objavený v Británii. Stovky ľudí, ktorí s nimi prišli do kontaktu, museli ísť do karantény.

Ministerka zdravotníctva Carolina Dariasová vyzvala mládež a mladých dospelých, z ktorých väčšina zatiaľ nebola v Španielsku zaočkovaná, aby sa správali "zodpovedne".

Zomreli napriek očkovaniu: Viac ako polovica obetí, ktoré v Británii podľahli na variant Delta, bola zaočkovaná
Vo Veľkej Británii zomreli pacienti po infikovaní mutáciou Delta napriek tomu, že boli očkovaní. Anglický zdravotnícky úrad Public Health England zverejnil k tomu bližšie údaje, informuje Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová