Mesík: Miera zaočkovania súvisí s prepadom dôveryhodnosti Matovičovej korupčno-plagiátorskej vlády
28 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Medzi lekármi a vedcami má MUDr. Juraj Mesík mnohých oponentov. Tí odmietajú jeho analýzy. Analytik Mesík sa bráni a požaduje vysvetlenie, kedy sa mýlil. Žiada, aby mu oponenti dali vedieť, kto na Slovensku publikoval presnejšie odhady vývoja pandémie ako on. Prognózy vyslovuje bez obáv ďalej. Vyššie obavy má z rôznych variantov vírusu, ktoré môžu byť nebezpečné pre zaočkovaných, ako z oponentov.


Zaujímavý rozhovor priniesol nedávno portál Parlamentné listy s MUDr. Mesíkom. Medzi lekármi a vedcami má mnohých oponentov. Tí odmietajú jeho analýzy. V rozhovore Mesík žiada, aby mu dali vedieť, ak niekto na Slovensku publikoval presnejšie odhady vývoja pandémie ako on. Odvoláva sa na november 2020. Vtedy varoval pred konaním korupčno-plagiátorskej vlády, ktoré viedla krajinu do zimy plnej masového umierania a lockdownov. A poukázal v ňom aj na to, že 2. februára odhadol, že bez prístupu k ivermectinu koncom apríla na Slovensku počet obetí môže dosiahnuť okolo 20 000.

V Južnej Kórei sa znovu nakazilo 44 úplne zaočkovaných ľudí
Južná Kórea potvrdila 44 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 u osôb, ktoré boli predtým úplne zaočkované, oznámili v pondelok zdravotnícke úrady. Krajina tiež zrýchľuje svoju kampaň očkovania obyvateľstva, napísala juhokórejská tlačová... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | tasr

Prezidentka sa postavila na zlú stranu

Prezidentka Zuzana Čaputová sa podľa Mesíka spoliehala na odbornosť ľudí, ktorí ju obklopujú. "Sú to ale ľudia bez biomedicínskeho vzdelania," upozorňuje v rozhovore lekár. Predpokladá, že pracovný tím, ktorí prezidentku obklopuje sa obrátil na iný tím odborníkov, ktorí  okolo nej vytvorili nepriestrelný filter. A preto nemá prístup k žiadnym iným informáciám, okrem tých, ktoré sa k nej cez jej pracovný tím dostanú.

"Postavila sa v zlej chvíli na zlú stranu, čomu sa vôbec nečudujem. Pani prezidentka je právnička a nemá žiadne relevantné biomedicínske vzdelanie. Spomedzi možných prezidentov Slovenska ju považujem za zďaleka najlepšiu. Žiaľ, v prípade pandémie ako prezidentka opakovane zlyhala. Mlčala, keď mala hovoriť a hovorila, keď mala radšej mlčať." Povedal v rozhovore pre portál Parlamentné listy Juraj Mesík.
V krajinách do ktorých sa húfne povalíme na dovolenky nie je zaočkovanie vyššie

Mesík v rozhovore upozornil na mieru zaočkovaných v tých krajinách, kde Slováci najčastejšie dovolenkujú.  Kým na Slovensku je dnes jednou dávkou zaočkovaných 36 percent ľudí, v Chorvátsku ide o 35% ľudí, v Rumunsku dokonca o 24 percent. Najmenej zaočkovaných je v Bulharsku,13 percent ľudí.

Singapurskí lekári žiadajú zastaviť očkovanie detí a dospievajúcich
28 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Miera zaočkovania súvisí s prepadom dôveryhodnosti Matovičovej korupčno-plagiátorskej vlády

" A súvisí aj so stranami, ktoré priviedli krajinu k zbytočnej predčasnej smrti 17 a pol tisíc občanov. Teda do najväčšieho masakru od 2. svetovej vojny. Ekonomicky zruinovali desiatky, možno stovky tisíc občanov. Zadlžili až po uši celú generáciu dnešných detí a mladých ľudí," vysvetľuje Juraj Mesík.
Prognózy Mesík vyslovuje bez obáv

V súvislosti s indickým resp. delta variantom vírusom obavy analytik Juraj Mesík nemá. Odhaduje, že v priebehu leta nedôjde v Európe k žiadnej vlne vážnych ochorení a zomierania. "Ľudia, ktorí pre seba a svoje rodiny zabezpečili Ivermectin a ďalšie účinné liečivá sa nemusia ničoho báť. Ak sa nakazia, budú mať zväčša bezpríznakový, alebo ľahký priebeh. Proti covidu získajú oveľa širšiu prirodzenú imunitu ako vakcináciou," tvrdí Mesík v rozhovore.

Zomreli napriek očkovaniu: Viac ako polovica obetí, ktoré v Británii podľahli na variant Delta, bola zaočkovaná
Vo Veľkej Británii zomreli pacienti po infikovaní mutáciou Delta napriek tomu, že boli očkovaní. Anglický zdravotnícky úrad Public Health England zverejnil k tomu bližšie údaje, informuje Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Obavy z mutácií

Obavy má Mesík zo šírenia mutácií vírusu Covid. Tie budú podľa neho nebezpečné práve pre zaočkovaných ľudí. "Tí najčastejšie veria, že sú chránení," zdôrazňuje Mesík.

Obavy z ďalšieho možného umierania na jeseň vyvolávajú u neho aj správy o veľkom počte vážnych vedľajších účinkov a úmrtí po vakcínach v USA a UK. "Hovoria o nich napríklad vynálezca mRNA vakcín Robert Malone, filantrop Steve Kirsch a evolučný biológ Fred Weinstein," tvrdí Messík.

"Pokiaľ majú len z polovice pravdu, tak sa môžeme začať strachovať o našich zaočkovaných príbuzných a priateľov. Radšej im to ale nehovorte a nerušte ich vieru. Zbytočne sa budú stresovať a ničomu to už teraz nepomôže." Dodáva v závere rozhovoru pre portál Parlamentné listy Juraj Mesík.

Baránek: Nie som idiot, aby som si nechal pichnúť podmienečne schválenú vakcínu
Analytik Ján Baránek si všíma hystériu šírenú vládou. Pomaly sa dostaneme aj k „dezinfekcii plameňometom,“ napísal. Dáta bez pátosu však prišli s informáciou, že smrtnosť Delta mutácie je desaťkrát nižšia. Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. dokonca... Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková