Juraj Draxler: Výsledkom práce mediálnych fanatikov je zjazvená spoločnosť
28 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Nájdu sa osobnosti, ktoré nemajú obavu či neváhajú pomenovať javy v našej spoločnosti pravým menom. "Jednoducho, čistá novinárska a aktivistická hlúposť ťažko krajinu poškodila, najmä školstvo." Citát Juraj Draxler


"A poučenie tu naozaj zďaleka nie je len pre školstvo." Píše v statuse na sociálnej sieti Juraj Draxler.



Štát riadia médiá

"Médiá totiž fungujú tak, že polarizujú a sú katalyzátorom negatívnej komunikácie - a potom sa sťažujú na veci, ktoré pritom samé vyvolali. Napríklad v prípade Smeru by pre krajinu bolo lepšie, keby tam ostali programoví politici ako Peter Kažimír alebo Marek Maďarič. Alebo aby sa viac do popredia dostávali pragmatici ako nebohý Ľubo Petrák." Dokumentuje politizovanie takzvaných mienkotvorných médií Juraj Draxler.



Vášne za hranicou racionality

"A zo strany tak časom mohla byť celkom pragmatická, primerane výkonná a stabilizujúca politická sila.
Ale ak vybičujete vášne proti strane ďaleko za hranicu racionality, jasné, že sa tam presadzujú radikáli, lebo jadro voličov sa cíti ohrozené a podráždené a chce, aby ich niekto rázne "obraňoval". Normálnejší politici tam prestávajú mať zmysel (a médiá im ani nedávajú dostatočný priestor na to, aby mali nejaký výtlak)."



Mediálny fanatizmus

"Výsledkom práce mediálnych fanatikov alebo, naopak, desivých cynikov (sú tam aj takí aj takí) je zjazvená spoločnosť, úplné vyprázdnenie diskusií o niečom programovom. A dominancia tých, ktorí hlavne vedia niečo emotívne vykrikovať alebo sa presadzovať síce uhladenou ale čistou demagógiou.


"A že toto všetko tak dopadlo aj na školstvo, kľúčový rezort pre budúcnosť krajiny, je niečo strašné." Uzatvára svoj status bývalý minister školstva Juraj Draxler.


(Medzititulky red. HD, redakčne krátené.)

Draxler: Ak by matovičovci vládli ešte tri roky, tak tu nebude „koniec mafie“, ale mafie sa začnú tvoriť
Exminister školstva Juraj Draxler varuje, že ak bude pokračovať súčasná vláda, ďalšie tri roky, neprinesie "koniec mafie". Naopak, nové mafie sa začnú vytvárať. Na Slovensku to v týchto týždňoch a mesiacoch vyzerá ako v akčnom filme Vojna... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik