Očkovací nadšenci šíria kultúru strachu a kážu falošnú morálku sladkými rečičkami o zodpovednosti
27 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Očkovací nadšenci šíria kultúru strachu. Kážu falošnú morálku. A sladkými rečičkami o zodpovednosti vytvárajú hmlu, aby sa za ňou stratila realita.
Zvrátený argument o ochrane druhých

Z prezidentského paláca, z vládnych i parlamentných miest sa ozývajú čoraz väčšmi zvrátené argumenty v prospech očkovania. Spanilá dáma z paláca, ministri, ba dokonca aj predseda parlamentu či líder Hlasu tvrdia, že očkovať by sa ľudia mali nielen kvôli sebe, ale aj preto, aby ochránili iných. Je to nielen absurdný a nelogický, ale aj nechutný argument. Je totiž postavený na lži a vyvolávaní neodôvodnených pocitov viny.

Dáta bez pátosu: Ak náš poradný orgán neupraví Covid automat, nezmyselne Slovákom pokazí leto
Analytici upozorňujú na nesprávne nastavenie nášho Covid automatu. Problémom je Lengvarského odborník Pavelka, ktorý v súčasnosti vedie epiteam. Neprimerane straší. Ak nastavenia nezmenia, Slovensko sa začne už v lete zatvárať. Podľa analytikov... Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková


Nie je pravda, že prijatím vakcíny chránime aj druhých. Možno, ale ani to nie je isté, chránime čiastočne seba. No aj zaočkovaní môžu prenášať vírus SARS-CoV-2 na iných ľudí. Takže nikoho neochránia.
Sú to experimentálne vakcíny, bodka!

Nie je pravda, že očkovanie je prejavom zodpovednosti. Európska agentúra pre lieky vydala povolenie na používanie vakcín len podmienečne. Z jediného a veľmi prostého dôvodu. Všetky vakcíny vyvinuté v priebehu niekoľkých krátkych mesiacov neprešli dostatočným klinickým testovaním. Bodka! Sú to experimentálne očkovacie látky a každý, kto sa rozhoduje podstúpiť vakcináciu, si musí dobre zvážiť, či s ohľadom na svoj vek a zdravotný stav je menším alebo väčším rizikom vakcínu prijať/neprijať.
Pozor na slovo zodpovednosť

Takisto sa s obľubou zabúda na fakt, že SARS-CoV-2 sa síce rýchlo šíri, no ani zďaleka nie je taký smrteľný, ako by sa mohlo zdať na základe politickej a mediálnej hystérie. V celosvetovom priemere umieralo približne 0,28 percenta ľudí nakazených pôvodným vírusom. Aktuálne mutácie sú podľa vedcov desať- až dvadsaťkrát menej smrteľné. To je azda ešte menej ako v prípade bežnej chrípky. O čom teda hovoria politickí a mediálni tajtrlíci, keď v súvislosti s očkovaním skloňujú slovo zodpovednosť?

Baránek: Nie som idiot, aby som si nechal pichnúť podmienečne schválenú vakcínu
Analytik Ján Baránek si všíma hystériu šírenú vládou. Pomaly sa dostaneme aj k „dezinfekcii plameňometom,“ napísal. Dáta bez pátosu však prišli s informáciou, že smrtnosť Delta mutácie je desaťkrát nižšia. Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. dokonca... Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková

Nepočúvajte falošných prorokov

Na základe vyššie uvedených faktov je zrejmé, že argumenty týchto početných jednotlivcov sú nielen nelogické a absurdné, ale sú aj z morálneho hľadiska odsúdeniahodné. Vyvolávajú v triezvo uvažujúcich ľuďoch pocit viny. Chcú im nahovoriť, že sú sebeckí, nezodpovední a ohrozujú celú spoločnosť. Nič sa však nepodobá menej pravde ako nechutný demagogický slogan o spoločnej zodpovednosti.

Odporúčanie na záver. Nepočúvajte ich! Sú to falošní proroci, hlupáci a nevedomci. Ľudia kážuci falošnú morálku a šíriaci kultúru strachu.

Irán je prvým štátom na Blízkom východe, čo vyrába ruskú vakcínu Sputnik V
Irán sa stal prvým štátom na Blízkom východe, ktorý si vyrába ruskú vakcínu Sputnik V doma, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Lukáš Leca