Prešovčanka, ktorá zahynula pri tornáde na Morave bola tehotná! Zomrelo aj jej nenarodené bábätko
26 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Apokalypsa, ktorá v podobe tornáda postihla časť južnej Moravy, si vyžiadala aj ľudské životy. Medzi obeťami je aj Prešovčanka žijúca v Čechách. Besnenie prírodného živlu neprežila nielen ona, ale aj jej nenarodené bábätko.


Tornádo, ktoré sa prehnalo južnou Moravou, zasiahlo minimálne sedem obcí. Najhoršie však dopadli ľudia v Lužici a v Hruškách, kde prírodný živel zrovnal so zemou polovicu dediny. Najhoršie však je, že o život prišlo aj päť ľudí. Jednou z obetí je i tehotná žena z obce Lužice, na ktorú spadla železná konštrukcia. Ako píše portál korzar.sme.sk, bola dcérou známeho hudobník, Františka Cmara zo skupiny Mloci.
Ženu a jej nenarodené bábätko zabila ťažká železná konštrukcia

Martina, pretože tak sa nebohá volala, bola prvou obeťou tornáda. Starosta obce médiám potvrdil, že išlo o tehotnú ženu, na ktorú spadla železná konštrukcia a usmrtila ju. Náraz kovovej konštrukcie, žiaľ, neprežilo aj jej nenarodené bábätko. Podľa informácií TV JOJ mala zomrieť ešte skôr, ako sa k nej dostali záchranné zložky.

Martina bola pôvodom Prešovčanka, ale žila v Českej republike. Bola dcérou známeho hudobníka Františka Cmara zo skupiny Mloci. Informáciu Korzáru potvrdil aj jej otec, ktorý ešte v piatok šiel za svojou nebohou dcérou na južnú Moravu. Ničivé následky mal živel najviac v okresoch Hodonín a Břeclav v Juhomoravskom kraji predovšetkým v obciach Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves a Hrušky. Okrem piatich mŕtvych boli po približne 15 minútovom tornáde zranené asi dve stovky ľudí.

Plač a desivé slová Ríšu, ktorého dom zasiahlo tornádo: „Takmer som zomrel!“ (VIDEO)
Tornádo, ktoré zasiahlo vo štvrtok podvečer niektoré obce na južnej Morave, po sebe zanechalo dokonalú spúšť. Prírodná apokalypsa, akú sme v našich končinách ešte nezažili, pripravila mnoho ľudí o strechu nad hlavou. Jedným z nich je Ríša. To, čo... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik