Rusko môže zhodiť bomby na zahraničné plavidlá, ktoré ignorujú varovania pobrežnej stráže, tvrdí Moskva
25 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Námestník ministra zahraničia krajiny uviedol, že Moskva si vyhradzuje právo použitia sily proti zahraničným vojnovým plavidlám, ktoré sa dostanú do jej teritoriálnych vôd a ignorujú varovania pobrežnej stráže. Informuje portál RT.


Sergej Riabkov vo svojom štvrtkovom vystúpení uviedol, že územná celistvosť Ruska bude chránená všetkými možnými prostriedkami vrátane vojenskej sily.

"Môžeme sa odvolať iba na zdravý rozum a požadovať dodržiavanie medzinárodného práva," povedal Riabkov novinárom. "Ak to nepomôže a ak to naši kolegovia nepochopia, môžeme bombardovať ciele," dodal.

Riabkova hrozba sa vzťahuje na stredajší incident s britským torpédoborcom HMS Defender. Ruské bojové lietadlo „vykonalo varovné bombardovanie“ pred loďou. Čím ju prinútilo vrátiť sa do medzinárodných vôd.

V nadchádzajúcom teste nadzvukovej rakety by mohli zomrieť štyri slimáky a 90 mušlí, varujú USA
Americké letectvo varovalo, že nadchádzajúci test novej nadzvukovej rakety môže zabiť štyri slimáky a 90 mušlí, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Podľa ruského ministerstva obrany britská námorná loď vstúpila do teritoriálnych vôd krajiny o 11:52 miestneho času a preplávala 3 km za hranicami neďaleko mysu Fiolent na Kryme. Ministerstvo tiež uviedlo, že torpédoborec bol vopred varovaný.

Británia poprela, že na vojnovú loď niekto vystrelil. Uviedla, že sa plavila cez ukrajinské vody.

"Územná celistvosť Ruska je nedotknuteľná," pokračoval Riabkov. „Budeme ju chrániť diplomaticky, politicky a v prípade potreby aj vojensky. Bezpečnosť našej krajiny je na prvom mieste," dodal.

Pár, ktorý odovzdal zbrane štátu kvôli problémom s demonštrantmi BLM, si kúpil novú pušku AR-15
Mark a Patricia McCloskeyovci, ktorí sa minulý rok vzdal zbraní kvôli problému s demonštrantmi Black Lives Matter, si zakúpili úplne novu pušku AR-15, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca