Povinné covid očkovanie by bolo bláznovstvo, myslí si Dag Daniš
25 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Daniš hovorí v Postoji o bláznovstve v prípade povinného očkovania proti covidu. V článku upozornil, že až dve tretiny slovenských lekárov sa tomuto očkovaniu vyhli.

Krátko po tom, čo sme vyprevadili druhú pandemickú vlnu, tu máme varovania pred treťou. A poplach z takzvanej delta mutácie nového koronavírusu. Minister zdravotníctva Lengvarský dokonca už nahlas uvažuje o povinnom covid očkovaní pre vybrané skupiny, píše na úvod Daniš.
Dve tretiny slovenských lekárov sa očkovaniu vyhli

Daniš upozorňuje, že pred akýmikoľvek úvahami o vynucovaní covid očkovania treba pripomínať, že ešte stále tu nemáme riadne schválené a spoľahlivo, dlhoročne preverené očkovacie látky. Všetky majú totiž od Európskej liekovej agentúry len podmienečné (predbežné) schválenie.

Hovorí, že výskumy o efektivite, bezpečnosti a prípadných dlhodobých následkoch nových mRNA či GMO vakcín budú pokračovať ešte roky. A to je aj jeden z dôvodov, prečo výrobcovia neručia za svoje vakcíny, pritom toto bremeno na seba prebrali v zmluvách (väčšinou utajených) vlády.

Takisto je to jeden z dôvodov, prečo je pri nových vakcínach zdržanlivá aj veľká časť lekárov. Podľa informácií z apríla sa covid očkovaniu vyhli dve tretiny slovenských lekárov. Podobný problém nie je len na Slovensku, ale aj v ďalších európskych krajinách. Ministerstvo zdravotníctva odmieta informovať, aký je aktuálny stav, píše ďalej Daniš.

Dag Daniš: Zameranie vakcinačnej kampane na deti je zvrátené
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek

WHO má s povinným očkovaním problém

Je presvedčený, že za týchto okolností by mali byť plány o vynútenom (povinnom) pravidelnom očkovaní bezpredmetné. Poukazuje tiež na právne a etické bariéry, ktoré priznáva dokonca aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Tá preferuje presviedčanie verejnosti pred povinnými zákrokmi, ktoré by mohli znižovať verejnú dôveru k úradom a vystupňovať spoločenské konflikty.

Podľa Daniša má byť totiž problém v tom, že očkovanie zrejme nebude jednorazové opatrenie, ale pravidelné. Nechce predbiehať, no tvrdí, že sa dá očakávať, že manévre s treťou (štvrtou) vlnou a novými mutáciami koronavírusu sa budú cyklicky opakovať. A s nimi sa bude opakovať aj vakcinačná kampaň zameraná na aktualizácie, respektíve pokrývanie nových mutácií a posilňovanie protilátok.

Práve dlhodobé (sústavné) vystavovanie organizmu novým očkovacím látkam sa môže pre niektoré skupiny ľudí ukázať ako rizikové. Napríklad pre tie so sklonmi k autoimunitným poruchám, upozorňuje.
A ďalej hovorí, že opakované syntetické zásahy do „programovania“ imunitného systému majú svoje hranice, o ktorých zatiaľ veľa nevieme. Dlhodobé skúsenosti sú totiž skôr s jednorazovým alebo občasným očkovaním ako s tým pravidelným (každoročným a celoživotným).

Dag Daniš: Meno Jána Kuciaka bolo zneužité liberálmi. Čaputovú vytvoril aj Soros
Novinár Dag Daniš pre konzervatívny denník Postoj okomentoval pochybné propagandistické aktivity Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK). Zakladal ho popredný konšpirátor Arpád Soltész. Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Peter Sulek