NATO úplne odmieta vojenskú spoluprácu s Ruskom, tvrdí Lavrov
25 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

NATO odmieta akúkoľvek vojenskú spoluprácu s Ruskom, a to aj napriek mnohým problémom, ktoré sú dôležité z hľadiska vzájomnej stability, informuje portál RT.


Vyplýva to z vyhlásenie ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova. Vo štvrtok na moskovskej konferencii o medzinárodnej bezpečnosti uviedol, že Rusko je aj naďalej otvorené profesionálnemu dialógu. Taktiež je otvorené návrhom na zníženie napätia na hraniciach.

„NATO vôbec nechce komunikovať prostredníctvom vojenských predstaviteľov,“ uviedol ruský minister. "Naše konštruktívne a konkrétne návrhy zamerané na zníženie vojenského nebezpečenstva pozdĺž línie kontaktu medzi Ruskom a NATO sú na stole takmer dva roky. Odpoveď však stále neprišla," dodal.

Lavrov tiež obvinil stratégov NATO, že sú "posadnutí ruskou agresiou". Poznamenal tiež, že blok ignoruje návrhy prezidenta Vladimira Putina o strategickej stabilite.

Rusko zverejnilo video z vpádu britskej lode do blízkosti Krymu, čo vyvracia londýnsku verziu (VIDEO)
Rusko zverejnilo video, ktoré ukazuje plavidlo pobrežnej stráže, ktoré varuje loď britského kráľovského námorníctva, že narušuje štátne hranice. Následne vystrelilo varovné výstrely na britskú vojnovú loď, čím je spochybnené tvrdenie Londýna,... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


„Boli sme prekvapení, že členské štáty NATO nemajú jasnú reakciu,“ vysvetlil. Dodal, že prezident Putin navrhol zákaz umiestňovania určitých tried pozemných rakiet do Európy.

V utorok Lavrovov zástupca Sergej Riabkov prezradil, že Moskva a Washington čoskoro začnú bilaterálne rozhovory o strategickej stabilite. Dohodli sa na tom Putin a jeho americký náprotivok Joe Biden 16. júna, keď sa obaja vodcovia stretli vo Švajčiarsku. Stretnutie sa konalo vo vile La Grange z 18. storočia s krásnym výhľadom na Ženevské jazero.

Na konci zasadnutia obe delegácie vydali spoločné vyhlásenie o strategickej stabilite. Dohodli sa tiež, že budú pokračovať v konzultáciách o budúcnosti Zmluvy o kontrole zbraní v rámci Novej dohode START.

Nedávny masaker v Burkine Faso vykonali deti do 14 rokov. OSN je pobúrená
Organizácia Spojených národov (OSN) odsúdila použitie detských vojakov v Burkine Faso. Pri nedávnom útoku zahynulo viac ako 130 ľudí, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Lukáš Leca