To bude ale olympiáda: Žiadne povzbudenie, objatia, pivo ani autogramy. Povolené bude iba zdvorilé tlieskanie
24 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Organizátori tokijských olympijských hier v stredu predstavili množstvo prísnych nových pravidiel pre divákov na olympijských hrách. Alkohol, objatia, povzbudzovanie a rozdávanie podpisov je zakázané. Môžete iba zdvorilo tlieskať. Aj to iba pod prísnym dohľadom, informuje portál Breitbart.


Prezident  OH Tokio 2020 Seiko Hašimoto varoval, že slávnosti „budú obmedzené“, aby boli všetci v bezpečí. Snahy o navodenie párty atmosféry tak budú musieť byť „kreatívne“.
Nebude to žiadne EURO

Šéfovia rozhodli, že na miestach konania súťaží môže byť až 10 tisíc divákov, no Hašimoto varoval, že nálada bude pochmúrna. „V Európe sú tieto miesta plné osláv,“ uviedol v narážke na zábavu, ktorú si užívajú futbaloví fanúšikovia na Euro 2020. „Bohužiaľ, to isté nebudeme môcť urobiť.“

Diváci budú musieť splniť niekoľko požiadaviek vrátane kontroly teploty a nosenia rúška, aby sa dostali na miesta konania. Keď sa dostanú dovnútra, majú zakázané povzbudzovať alebo „nadviazať priamy kontakt s ostatnými divákmi“ a budú požiadaní, aby sa ihneď po skončení udalostí vrátili domov.

Putin: "Napätie v Európe stúpa. Môže to znamenať ďalšie roztrhnutie kontinentu"
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Žiadať športovcov o autogramy alebo „vyjadrovať slovnú podporu“ je nezákonné, rovnako ako mávanie uterákom alebo „akákoľvek forma povzbudzovania, ktorá by mohla vytvoriť dav“.
V japonskom umiernenom štýle

"Sviatočná nálada bude musieť byť potlačená - to sa stalo hlavnou výzvou," povedal Hašimoto novinárom. "Ľudia môžu cítiť radosť vo svojom srdci, ale nemôžu byť hlasní a musia sa vyhýbať davom," dodal.

Amnesty vyzýva Irán, aby zrušil popravu muža; priznať sa mal po mučení
Ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI) vyzvala v utorok Irán, aby nepopravil 20-ročného muža odsúdeného na trest smrti, keďže bol odsúdený na základe priznaní, ktoré boli sčasti získané mučením. Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | tasr


S blížiacim sa otváracím ceremoniálom 23. júla sa organizátori snažia ukončiť prípravy. Hashimoto, ktorý sa trochu obáva dvoch týždňov bez zábavy, dúfa, že olympijské hry predvedú japonskú „kultúru pohostinnosti a starostlivosti o seba navzájom“.

Minulý mesiac bola miestnym organizátorom predložená online petícia s viac ako 350 000 podpismi, ktorá žiada zrušenie tokijských hier. Odráža to obavy japonského obyvateľstva, že dva týždne športu budú jednou z najväčších príležitostí šírenia koronavírusu na svete.

V Rusku je covid očkovanie stále dobrovoľné, ubezpečuje predsedníčka Rady federácie
Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev na druhej strane pripustil, že v záujme bezpečnosti štátu prichádza do úvahy aj povinné očkovanie. „Treba dať na misky váh slobodnú voľbu jednotlivca a všeobecný záujem ochrániť celú populáciu,“ povedal.... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič