Slovenskú vládu napadol vírus nepríčetnosti
24 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Cesty slovenskej vlády sú človeku skryté a častokrát nevyspytateľné, nikto z nás nemôže dokonale poznať jej zámery. Pretože myslenie občanov na rozdiel od členov vlády je nedokonalé a podlieha pozemskému životu a svetským starostiam. Aj preto pocit, že vo vláde už nemožno nájsť nikoho príčetného, môže zostať iba pocitom.


"Ešte stále rozdýchavam tlačovku ministra zdravotníctva Lengvarského a vnútra Mikulca po poslednom Krízovom štábe SR. Tradične, dvoch pomýlených z OĽaNO." začína svoj stĺpček na webe dalito.sk jeho autorka Lucia Tomečková.
Opäť sme "svoji"

"Kým celá EÚ aj EHP sa dohodli na európskych covid pasoch s troma podmienkami a krajiny otvárajú hranice, Slovensko, nie! Slovensko musí byť opäť extra trieda! A najlepšie okamžite, aby sa ešte pred 1. júlom dostatočne povyhrážali všetkým slovenským občanom. Tým, ktorých už viac ako rok držia za …, aby dovolenkovali len a len doma." Píše autorka stĺpčeka.

Podržte sa. Vláda zvažuje zaviesť povinné očkovanie a povinnú štátnu karanténu!
Vladimír Krčméry prezradil, že v hre je opäť zavedenie povinnej štátnej karantény. Možnosť zavedenia povinného očkovania potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Hľadá sa príčetnosť

"Už som si myslela, že slovenská vláda má aspoň jedného ako tak príčetného člena, ale nie. Ani minister Lengvarský nesklamal. Neviem, či tam majú svoj vlastný vírus, ktorý napáda ich centrálnu nervovú sústavu, ale podľa ich poslednej tlačovej konferencie to tak vyzerá." Pokračuje text nami citovaného článku.
Takže, ešte raz

Lucia Tomečková pre istotu prízvukuju: "Kým celá EÚ postupne uvoľňuje opatrenia, aby si Európania konečne mohli oddýchnuť a stretnúť sa rodiny, Slovensko sa ako jediné vyhráža všetkým. Ešte aj tým zo zelených krajín už s covid pasmi, že ich pri návrate opäť pozatvára do povinných karantén. Tam budú čakať na pretestovanie PCR testami minimálne 5 až 8 dní. Medzitým, kým sa celý svet zatvára pred chúďa Britániou, Slovensko ako jediné oznámi, že pendler z Británie má výnimku a môže si cestovať hore dole ála vicepremiér Holý koľko chce. "
Repríza chýb spred roka

"Mne to už rozum nedáva. Tušia vôbec Slováci, že niektoré krajiny majú napríklad s Tureckom (špeciálne zaočkované a bezpečné oblasti) bilaterálne dohody a ich občania tam môžu dovolenkovať neobmedzene bez podmienok?

Ani si nechcem predstaviť, čo to vyvolalo v cestovných kanceláriách, kde si už ľudia objednali dovolenky. A to všetko vyvádzajú politici po roku a robia presne tie isté chyby ako pred rokom. Akoby nič rozumné európske medzi tým neexistovalo. Až tak, že kým som ja prišla z ČR a som doma iba 4 dni, Česká republika už zasa preradila Slovensko zo zelenej do oranžovej." Píše Lucia Tomečková.
Budú násilím odoberať deti rodičom?

"A k tomu všetkému majú ešte toľko drzosti, že sa ešte aj povyhrážajú, že všetkým deťom, ktoré sa budú aj zo zelených krajín vracať domov s rodičmi a vraj už čoskoro, budú robiť testy tiež. Bez toho aby tušili, že týrať deti testami je v niektorých civilizovaných krajinách do určitého veku vyslovene zakázané! Deťom vytierať hlavy so súhlasom rodičov som fakt videla iba na bratislavských Kramároch. Alebo to na hraniciach dotiahne naša vláda do takej dokonalosti, že rodičom, ktorí odmietnu dať testovať svoje malé deti, tak im ich násilím odoberú? Však si to už vyskúšali počas štátnej karantény na jar, tak prečo nie?"

"A sme presne tam, kde sme boli pred rokom. S roztiahnutými rukami a otvorenými ústami opäť sledujeme vládnu neschopnosť veci riešiť na úrovni 21. storočia." Konštatuje stĺpček Lucie Tomečkovej na webe dalito.sk
Čo tu na Slovensku ešte platí?

"Niekde vzadu cítim, že toto nebude mať zasa dopad len na osudy celých rodín, ale aj na ekonomiku. Preboha, kto už len by v takom popletenom Kocúrkove investoval, kde neplatia už ani dohody s Európskou úniou? Jedine, žeby u nás zasa 15 rokov nemusel platiť dane."

"Milá slovenská vláda, prečo nás tak neustále ponižuješ pred celým svetom a robíš z nás ľudí druhej kategórie? Čo sme ti urobili, okrem toho, že sme si ťa v najlepšie viere, urobiť zo Slovenska konečne krajinu na úrovni, omylom zvolili? Čo už… Lengvarský prekvapil, pomiatol sa veľmi rýchlo. Aspoň Mikulec neprekvapil, u neho niveau stable."
Deja vu

"Presne 17. júna 2020 som totiž napísala… Pokojne, neviete to inak? Pokojne opäť zaveďte povinnú, zbernú štátnu karanténu!" Dodáva na webe dalito.sk Lucia Tomečková.

 

 

Kamenický: "Najlepšie by bolo, keby odišla celá vláda, hoci Sulík je v nej ten príčetnejší!"
Súboj koalícia verzus opozícia sa odohral aj počas televíznej debaty na TA3, ktorej hosťami boli minister hospodárstva Richard Sulík a exminister financií Ladislav Kamenický. Ich názory sa, prirodzene, takmer vo všetkom odlišovali. Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik