Medveď opäť hodoval! A okoloidúci s fotoaparátmi sa takmer pridali
24 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Presne takto sa to nerobí...Upozorňuje Správa Tatranského národného parku (TANAP) na sociálnej sieti. Nezabezpečené smetné koše a fotky chtiví turisti. Za kontajnerové medvede si môžeme sami!


Ľahostajnosťou a ignorovaním legislatívy sme podľa zamestnancov TANAPu my ľudia za uplynulé roky vytvorili desiatky kontajnerových medveďov, ktorých osud je už vopred spečatený.



Nedáme si povedať

To, čo sa považuje vo vyspelých západných krajinách s výskytom medveďa za bežnú prax, je na Slovensku jeden veľký nekončiaci príbeh. Povinnosť zabezpečiť komunálny odpad pred prístupom medveďa hnedého vo vlastnom území TANAP-u nie je vôbec nová téma, upozorňujú pracovníci národného parku.






"Pri poslednej kontrole tejto lokality pracovníkom strážnej služby vo večerných hodinách bol pozorovaný medveď hodujúci na odpadkoch vyprodukovaných obyvateľmi miestnej chatovej osady. Medveď bol s pomocou dostupných pomôcok (klaksónu a spreja) plašený zhruba od 19:00 do 22:30 hod," približuje zásah Správa TANAPu.


Poslanci pôsobiaci v Hlase chcú odvolávať Matoviča,kritizujú ho za Sputnik
Poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Hlas-SD začínajú zbierať podpisy na iniciovanie mimoriadnej schôdze, na ktorej chcú odvolávať ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | tasr


Zvedavci sa nezapreli

No počas tejto doby sa na ceste zastavovali vozidlá, vystupovali zvedavci z vozidiel a fotili šelmu vo veľmi krátkej vzdialenosti, čím znemožňovali pracovníkovi sústrediť sa na účinné plašenie.


"Okrem toho, že sa svojou nezodpovednosťou vystavovali nebezpečenstvu útoku od medveďa, utvrdzovali zviera v tom, že mu od ľudí nehrozí nebezpečenstvo," upozorňuje.




Správa v závere príspevku s poľutovaním konštatuje, že sa akosi stáva na Slovensku pravidlom, že namiesto preventívneho a v praxi dávno overeného riešenia sme náchylní riešiť problémy so živočíchmi tým najkrajneším spôsobom.


Šok a úžas! U ministra vnútra Mikulca zasahujú policajti
Keď už, tak poriadne! Policajti by mali práve v týchto chvíľach zasahovať v dome samotného ministra vnútra! Vysvitlo však, že nejde o žiadnu vážnu policajnú akciu ale len o falošný poplach, a to doslova, píše portál topky.sk. Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková