Teraz sa ukážte, či to s hmotnou zodpovednosťou politikov myslíte vážne, vyzýva Hipš koalíciu
23 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Predstavitelia súčasnej koalície mali pred minuloročnými voľbami plné ústa sľubov o tom, ako prijmú zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Ubehol však už viac ako rok a – nič. Juraj Hipš na to ale nezabudol a v statuse im dokonca radí, ako to napraviť.


Predseda mimoparlamentnej strany Spolu Juraj Hipš by, rovnako ako väčšina Slovákov, už konečne rád videl zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. V statuse preto politikom odkazuje, že teraz majú možnosť takýto zákon podporiť, lebo oni ho predložili do parlamentu.
Ešte ako opozičníci zákon podporovali, čo spravia teraz, keď sú vo vláde?

„V týchto dňoch budú poslankyne a poslanci rozhodovať o prijatí zákona o hmotnej zodpovednosti politikov, ktorý sme predložili do parlamentu, píše v úvode statusu Hipš a dodáva, že oslovili všetkých štyroch predsedov strán vládnej koalície s výzvou, aby zákon podporili. „V minulosti ako opoziční politici za takýto zákon hlasovali. Neprešiel, pretože vláda Smeru mala iné záujmy. Teraz je možnosť ukázať, že ako vládni politici svoj názor nezmenili a ide im skutočne o vec,“ konštatuje predseda strany Spolu.



Strana Spolu si dala minulý mesiac vypracovať reprezentatívneho prieskumu, z ktorého je zrejmé, čo si o tomto zákone myslia ľudia. „Až 90% občanov je za prijatie tohto zákona. OĽaNO, SaS, Za ľudí a Sme rodina môžu teraz ukázať, či to s bojom proti korupcii a zodpovednosťou politikov myslia vážne,“ končí svoj status Juraj Hipš, predseda strany Spolu.

Ak by bola hmotná zodpovednosť politikov, Matovič by už bol na mizine, tvrdí Šutaj Eštok
Pred voľbami sľuboval Igor Matovič, že uzákoní hmotnú zodpovednosť politikov. Zatiaľ sa tak nestalo. Poslanec strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok mu to vo videu na sociálnej sieti pripomína. Zároveň ho varuje, že ak by sa tak stalo, on by pri tom... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik