Petrohradskí policajti zatkli dve desiatky tínedžerov v kostýmoch za vlajku LGBT+, pred súd však pôjdu oni
23 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Policajti v ruskom Petrohrade boli podľa prokurátorov aktívni aj nad rámec zákona. Zatkli asi dvadsiatku maloletých kvôli vlajke LGBT +, teraz čelia disciplinárnemu konaniu. Ich konanie bolo podľa prokuratúry protiprávne, informuje portál RT.


Násťroční v kostýmoch za mrežami

Skupina tínedžerov sa údajne zúčastnila zhromaždenia, ktoré sa konalo v marci na otvorenej terase v druhom najväčšom  meste v krajine. Účastníci vo veku od 12 do 17 rokov si kúpili a vyrobili vlastné kostýmy inšpirované svojimi obľúbenými animovanými postavičkami.




V jednom okamihu však údajne jeden účastník párty vyrobil dúhovú vlajku, ktorá sa najčastejšie používa ako symbol LGBT +, a množstvo prítomných sa s ňou začalo fotiť. Organizátori vraj v nebezpečnej situácii zamkli deti na balkóne a telefonovali na políciu.
Na puberťákov dorazila ozbrojená jednotka

Podľa miestnych médií však do priestorov dorazila ozbrojená reakčná jednotka a zadržala všetkých prítomných tínedžerov pre podozrenie z porušenia pravidiel týkajúcich sa propagácie netradičných sexuálnych vzťahov pre maloleté osoby.

Putin: "Napätie v Európe stúpa. Môže to znamenať ďalšie roztrhnutie kontinentu"
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Moskovská Helsinská skupina, ktorá podporuje zúčastnené maloleté osoby, tvrdí, že boli zadržiavaní bez právneho zastúpenia v chladných celách.

V utorok prokuratúra centrálnej časti Petrohradu sťažnosť podporila a rozhodla, že zadržania sú nezákonné a tínedžeri nepodporujú netradičné vzťahy. Úradníci teraz požadujú, aby sa policajti zodpovední za zadržanie dostali pred súd.

Von der Leyenová vníma maďarský zákon o pedofílii ako hanbu a diskrimináciu
Európska komisia pohrozila právnymi krokmi voči Maďarsku v súvislosti s novým zákonom, ktorý zakazuje sprostredkovať osobám mladším ako 18 rokov informácie zobrazujúce alebo propagujúce homosexualitu či zmenu pohlavia. Uviedla to v stredu... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | tasr