Blaha: Keď sa ľavica vráti k moci, tento zákon zrušíme ako prvý. Chceme spravodlivosť, nie lynč (VIDEO)
23 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vládna koalícia sa rozhodla, že zníži, prípadne zoberie dôchodky ľuďom, ktorí počas bývalého režimu slúžili v bezpečnostných zložkách respektíve v štátnej bezpečnosti. Vo veľkom to kritizuje v statuse a priloženom videu aj poslanec parlamentu Ľuboš Blaha.


Podpredseda Smeru-SDS v statuse, ale aj videu, ktoré je zostrihom jeho reči v pléne Národnej rady, ostro kritizuje návrh zákona o odobratí dôchodkov ľuďom, ktorí počas bývalého režimu slúžili v ŠTB. Blahu hnevá aj to, že sa to ide robiť na základe kolektívnej viny. Primitívi z OĽaNO, podľa neho, už zase idú pošliapať našu Ústavu a právny štát.
Chorobný antikomunizmus, ktorý nie je ničím iným než šírením nenávisti a zla

„Tá strana raz bude súdená ako NSDAP. Správajú sa ako fašisti a zaslúžia si ten istý prístup. Na základe princípu kolektívnej viny idú zobrať dôchodky paušálne všetkým ľuďom, ktorí počas bývalého režimu slúžili v bezpečnostných zložkách.“ Hnevá sa hneď v úvode statusu Blaha, podľa ktorého bezostyšne klamú, že je to bič na eštébákov. „Nie, toto nie je o eštébákoch. Oni sa idú vyburovať na bežných úradníkoch a policajtíkoch, ktorí nikomu nemuseli ublížiť. Dokonca idú odoberať dôchodky aj vdovám - úplné hyeny! Zavádzajú presne to, čo kedysi Hitler - princíp kolektívnej viny,“ pokračuje vo svojom hneve „spravodlivých“ podpredseda Smeru-SDS, podľa ktorého tento zákon je protiústavný, popiera princípy právneho štátu a namiesto spravodlivosti prináša živočíšnu pomstu pouličných primitívov, ktorí nemajú vzdelanie, morálku ani elementárnu empatiu.

Ukradli nám štát, ukradli nám Slovensko. V sobotu si ho prídeme vziať späť! revoltuje Blaha
Zdá sa, že na Ľuboša Blahu neplatí ani úmorné teplo. Ak je treba pustiť sa do koalície, je okamžite pripravený na útok. Tentoraz kritizuje Matoviča a spol. za kšefty s kajúcnikom a grázlom Makóom a tiež za to, že sa správajú ako... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Keď sa ľavica vráti k moci, tento zákon zrušíme ako prvý. Ak niekto ubližoval ľuďom, má byť odsúdený súdom. Chceme spravodlivosť, nie lynč,“ hlása Blaha a dodáva, že kolektívnu vinu odmietajú. „A rovnako odmietame aj chorobný antikomunizmus, ktorý nie je ničím iným než šírením nenávisti a zla. Namiesto toho, aby v čase Covidu pomáhali ľuďom, oni im berú dôchodky. Toto je útok na seniorov, útok na ľudskosť. Sú to hyeny, obyčajné hyeny,“ doslova soptí Blaha, podľa ktorého tí ľudia, ktorým idú brať dôchodky nemuseli urobiť nič, ale previnili sa len tým, že mali povolanie v bezpečnostných zložkách.

"Štátna korupcia! Idú uplácať ľudí a dávať lotérie, peniaze, či iné výhody," perlí Blaha
Množstvo Slovákov stále nie je presvedčených o tom, či sa zaočkovať dajú, alebo nie. Táto téma sa rozoberá prakticky všade pričom sa poukazuje na to, aký názor na to majú niektorí politici. Neopomenul ju vo svojom najnovšom statuse ani Ľuboš... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Nie je nič ľahšie ako označiť to, čo tu páchajú Matovič s Hegerom za totalitný režim

„Ako bojoval s režimom pán Osuský, ktorý vyštudoval za bývalého režimu a asi zjavne sa nebúril, lebo inak by asi nevyštudoval a nemal by teplé miestečko. Ako bojoval pán Dostál? Tým, že písal slávnostné články o socializme do Nového slova? Ako bojoval pán Kiska? Tým, že bol jedným zo šéfov Socialistického zväzu mladých a hlásil sa do KSČ? Toto je ten výkvet? Toto je to disidentstvo, ktoré ideme obhajovať?“ pýta sa v zostrihu videa z jeho rozpravy v parlamente Blaha. „Vyčítajme to, čo sa dialo za bývalého režimu ľuďom ako Váššáryová, Kiska, Kukan, Dostál či Budaj. Tridsať rokov po už by sme sa mohli snažiť o zmier, už nie je čas na triedny boj,“ žiada Blaha, podľa ktorého je to práve Matovičov režim, ktorý berie ľudské práva a zbytočne zomrelo 12.600 ľudí kvôli jeho testovačkám.



„Zneužívanie právneho štátu, zneužívanie justície, zneužívanie na justičné vraždy ako bol generál Lučanský,“ berie si podpredseda Smeru-SDS opäť do úst meno nebohého policajného prezidenta. „Nie je nič ľahšie ako označiť to, čo tu páchajú Matovič s Hegerom za totalitný režim,“ hovorí Blaha, ktorý vzápätí pred poslancami vyrozprával príbeh „vetchého“ starčeka, ktorý kedysi robil bežného úradníka na ministerstve a teraz má prísť o dôchodok. „Ak bol zlý človek má ho odsúdiť súd, ale nemôžeme to urobiť na základe kolektívnej viny. Tento zákon je absolútne v protiklade všetkého čo tvorí na Slovensku právny štát a demokratické princípy,“ končí zostrih svojho vystúpenia Ľuboš Blaha.

Blaha: Držia sa už len na vlásku, ich koniec sa blíži a náš tlak bude pokračovať
Pri pokuse odvolať ministra vnútra Romana Mikulca sa opozícia snažila, čo jej sily stačili. Lenže koalícia ministra podržala. Sklamaní boli najmä v Smere, ktorí vyvinuli maximálne úsilie, aby jeho hlava padla. Netajil to v statuse ani podpredseda... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik