Mesík: Z očkovania je náboženstvo. Vakcína nie je sloboda, je to masový experiment
22 | 06 | 2021 I Peter Sulek

Z očkovania je náboženský fenomén. Vakcína nezaručuje slobodu. Covid dnes vieme úspešne liečiť. Aj lekári odmietajú experimentálne vakcíny. Prirodzená imunita chráni lepšie ako očkovanie. Niektorí lekári sú skorumpovaní. To je niekoľko výrokov Juraja Mesíka v relácii na TA3.


Hosťom v relácii Tak takto?! na TA3 bol lekár a analytik globálnych trendov Juraj Mesík.
Pseudoveda ako nové náboženstvo

Juraj Mesík je presvedčený, že z očkovania proti covidu sa stal náboženský fenomén a okrem toho je to aj politický a komerčný projekt. Svetové vlády do vývoja vakcín naliali miliardy od ľudí a teraz im nemôžu povedať, že to boli zbytočne vyhodené peniaze. Tie vakcíny sú teraz nútení použiť. A pre firmy, ktoré vakcíny vyrábajú, je to dar z neba, domnieva sa.

Z dostupných dát podľa neho vyplýva, že neexistuje jednoznačný vedecký dôkaz, že vysoká miera zaočkovania v spoločnosti znamená vysokú mieru ochrany pred ochorením alebo pred umieraním.

Uvádza príklad Mongolska, najzaočkovanejšej krajiny v Ázii, kde je 60-percentná zaočkovanosť, a susedného Kazachstanu, so 14-percentnou zaočkovanosťou. V posledných dvoch týždňoch umiera na covid v Mongolsku aj napriek vysokej zaočkovanosti 36 ľudí na milión obyvateľov a v málo zaočkovanom Kazachstane len dvaja na milión.

Ďalším príkladom je Uruguaj so zaočkovanosťou 61 percent. Zomiera tam 189 ľudí na milión obyvateľov za posledné dva týždne. Naopak v Južnej Afrike, ktorá je približne v rovnakej zemepisnej šírke ako Uruguaj, je len 3,5 percentná zaočkovanosť a umiera tam 28 ľudí na milión obyvateľov.

Ako hovorí, toto nevyhnutne neznamená, že vakcíny nefungujú. Avšak rovnako sa dnes nedá vylúčiť ani to, že vakcíny zvyšujú úmrtnosť. Nie sú na to dáta. Dáta a vyššie uvedené príklady však majú jednoznačne spochybňovať ideu, že vakcína je sloboda. V prípade Južnej Afriky by vysvetlenie nízkej úmrtnosti mohlo súvisieť aj s masovým nasadením ivermektínu, dopĺňa.

Banáš: S manželkou sa nedáme očkovať, máme protilátky. Beží tu čistá propaganda
Jozef Banáš v rozhovore prezradil, že s manželkou sa očkovať nedajú. Prebiehajúcu očkovaciu kampaň považuje za čistú propagandu a covid pasy za cestovnú doložku ako z minulého režimu. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Masový experiment a zákaz liečiť

Mesík ďalej potvrdil, že tiež zachytil informácie o tom, že až dve tretiny slovenských zdravotníkov nie je zaočkovaných a že majú voči novým vakcínam proti covidu veľmi rezervovaný postoj. Predpokladá, že zdravotníci odmietajú tieto vakcíny, pretože si uvedomujú, že sú to stále experimentálne vakcíny.

Čo sa podľa neho na svete aktuálne deje, je jeden masový experiment s podávaním experimentálnych vakcín. Tomuto experimentu boli vystavené stovky miliónov ľudí a je na posúdení právnikov, či s vedomím možných dôsledkov alebo nie.

Očkovať povinne experimentálnymi vakcínami by podľa Mesíka bolo ďaleko za hranou. Myslí si, že práve preto rôzne vlády využívajú mäkký nátlak na ľudí, aby sa dali zaočkovať. Jedným z príkladov nátlaku majú byť aj nové covid pasy.

"Dnes vieme covid veľmi úspešne liečiť. Preto je tu otázka, prečo očkovať proti takejto chorobe. Veda covid liečiť vie, ale na Slovensku vláda rozhodla a prikázala ambulantným lekárom covid neliečiť, respektíve ministerstvo odporúčalo symptomatickú liečbu v dobe, keď už boli známe liečivá kauzálnej terapie," uviedol.

Docent Török: Ivermektín zachraňuje životy, napriek tomu nie je v lekárňach
01 | 03 | 2021 | editor01hd

Prirodzená imunita je lepšia ako vakcína

Populácia je podľa Mesíka dnes už omnoho imúnnejšia. Došlo totiž k jej prirodzenému premoreniu. A prirodzený kontakt s vírusom má vyvolávať komplexnejšiu imunitnú odpoveď ako vakcína. Prirodzené prekonanie infekcie zanecháva spravidla širšiu, hlbšiu a dlhodobejšiu odolnosť voči vírusu, tvrdí.

"Tieto informácie sa k ľuďom nedostávajú, pretože množstvo odborníkov je na výplatných páskach farmafiriem. To je obrovský problém na celom svete. Na Slovensku máme verejne prístupnú databázu, ktorí lekári dostávajú koľko peňazí od ktorých firiem. Skúste si v tejto databáze vyhľadať spoločnosť Pfizer. Sú tam stovky platieb, ktoré išli lekárom. Toto spôsobuje obrovský rozsah zaviazanosti lekárov voči farmafirmám. Je jemná hranica medzi korupciou a finančnou motiváciou. Ale od mnohých z tých lekárov, ktorí sú na výplatných páskach farmafiriem, nie je reálne očakávať, že budú konať na základe vedeckej pravdy," zakončil Mesík.

Mesík varuje: Masová vakcinácia uprostred pandémie predstavuje mohutný urýchľovač nových mutantov koronavírusu
Očkovanie proti COVID-19 sa považuje za hlavnú zbraň proti tejto zákernej a smrteľnej chorobe. Jednotlivé krajiny už otvorene hovoria o Covid pasoch, ktoré by mali zabezpečiť voľnejší pohyb ľudí medzi nimi. Veľa je ale takých, ktorí vakcináciu... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik