Bezos, zostaň vo vesmíre! Na internete koluje petícia, aby sa už šéf Amazonu nevracal na Zem
22 | 06 | 2021 I Tibor Sipos


Proti šéfovi amerického Amazonu a najbohatšiemu človeku sveta Jeffovi Bezosovi koluje na stránkach change.org petícia. Týka sa jeho letu do vesmíru. Takmer 13 tisíc ľudí  žiada, aby sa Bezos z vesmíru späť na Zem už nevracal.

Bezos má letieť spoločne so svojím bratom Markom a zatiaľ nezverejneným víťazom aukcie, ktorý zaplatil najviac peňazí za miesto na palube, informuje portál E15.




Okrem Jeffa Bezosa to na petičnom serveri schytávajú aj ďalší svetoví boháči. Niektorí používatelia, ktorí šéfa Amazonu chcú už navždy nechať vo vesmíre, požadujú, aby s ním letel aj majiteľ automobilky Tesla Elon Musk či zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg. "Toto môže byť naša posledná šanca než pomocou 5G mikročipov prevezmú kontrolu," hlási okrem iného popis celej petície.

Okrem Bezosa a jeho brata bude na palube ešte doposiaľ neznámy víťaz špeciálnej aukcie, do ktorej sa zapojilo vyše šesť tisíc ľudí z viac ako 143 krajín sveta. Ten nakoniec za možnosť letieť s najbohatším človekom planéty do vesmíru zaplatil astronomických 28 miliónov dolárov. Vydražená suma má byť venovaná nadácii Blue Origin - Club for the Future, ktorá pomáha predovšetkým v prírodovedných a technických odboroch.

Anonymous Muskovi: "Narodil si sa v ukradnutom bohatstve juhoafrickej smaragdovej bane na apartheid, a teraz likviduješ ľuďom ich sny. Očakávaj našu zlobu!"
Skupina, ktorá tvrdí, že je súčasťou hnutia Anonymous, zavelila do vojny s Elonom Muskom. Okrem iných údajných hriechov obvinila zakladateľa Tesly, že manipuloval s kryptomenami. Anonymous naznačil, že sa má pripraviť na virtuálnu bitku, informuje... Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Diana Zaťková