Streľba v Berlíne si vyžiadala tri životy, útočníci vypálili najmenej 20 striel
21 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Na berlínskej ulici Müllerstrasse v štvrti Wedding sa v noci z nedele na pondelok strieľalo. Neznámi útočníci vystrelili z prechádzajúceho auta na hostí najmenej 20 striel. Najmenej traja muži zraneniam podľahli, informuje iDnes.

Podľa vyšetrovateľov stáli muži pred barom, keď sa objavilo auto a začali lietať guľky. Portál Tagesspiege píše, že jedného z mužov zasiahlo sedem až osem striel do hornej časti tela. Fotograf agentúry DPA oznámil, že na mieste je 29 značiek dokumentujúcich vystrelené nábojnice.

Zatiaľ nie je isté, čo bolo motívom útoku. Nikto nebol zadržaný. Zdravotníci odviezli zranených do nemocnice. Obete majú byť srbského pôvodu. Polícia dorazila okamžite na miesto s veľkým kontingentom. Ulica je kompletne uzavretá, strážia ju ťažkoodenci so samopalmi.

V sobotu večer sa 31-ročný muž v neďalekej lokalite Gesundbrunnen dostal do sporu s ďalšími ľuďmi, ktorí ho dobodali na smrť. Štátny zástupca súvislosť medzi vraždou a streľbou nevidí. Podľa neho mal konflikt rodinné dôvody.

Nemecká vláda zakázala vlajku Hamasu
Nemecká koaličná vláda dosiahla konsenzus o zakázaní vlajky Hamasu - palestínskej militantnej skupiny. Cieľom tohto kroku je vyslať „jasný odkaz židovským občanom“ uprostred nárastu antisemitských incidentov, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Lukáš Leca