Slováci pozor: Dnes popoludní veľké horúčavy zrejme vystriedajú mohutné búrky!
21 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Počasie nám opäť pripraví nebeské divadlo. Tentokrát to však nebude žiadne zatmenie alebo iný vesmírny úkaz. Oblohu pretnú blesky, pretože popoludní hlásia meteorológovia mohutné búrky.


Úmorné teplo popoludní a podvečer vystriedajú hromy blesky a lejaky. Môže dôjsť k rozvodneniu menších riek. V súvislosti s teplom aj búrkami vydal SHMÚ výstrahy prvého aj druhého stupňa. Platia pre takmer celé územie Slovenska, informuje o tom podľa webu Slovenského hydrometeorologického ústavu portál ta3.com.
Pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín

Výstrahy pred vysokými teplotami platia pre všetky kraje na Slovensku, a to od 13.00 do 18.00 hodiny. Teplota sa môže vyšplhať až na 36° Celzia. Druhý stupeň výstrahy platí pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, prvý stupeň pre Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj, ako aj pre okresy Vranov nad Topľou, Bytča a Žilina.

Meteorológovia upozorňujú na búrky, ktoré sa môžu vyskytnúť v poobedňajších hodinách na väčšine územia Slovenska. Výstraha prvého stupňa platí pre celý Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Žilinský kraj, ale aj pre väčšinu Prešovského a Košického kraja a okresy Banská Bystrica, Brezno, Žarnovica a Žiar nad Hronom. „Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov,“ upozornili meteorológovia.

Tak tomuto neuveríte: Cez deň budú tropické horúčavy, v utorok nad ránom prídu mrazy!
Príroda sa celkom zbláznila, toto už nie je ani ako v apríli. Meteorológovia iba včera informovali, že od utorka prídu tropické horúčavy a dnes už varujú pred prízemnými mrazmi! Na pozore by sa mali mať najmä poľnohospodári a... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik