Rozsiahly zásah polície: Odhalili desiastky nelegálnych migrantov a pomohli rozbiť medzinárodnú organizovanú skupinu
20 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Slovenskí policajti informovali na svojom facebookovom profile o tom, že príslušníci Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru (UHCP PPZ) odhalili desiatky nelegálnych migrantov.


Treba poznamenať, že polícia počas medzinárodnej akcie zameranej na obchodovanie s ľuďmi za účelom pracovného vykorisťovania odhalila pri kontrolách 26 nelegálne zamestnaných osôb.
Pod záštitou Europolu

Zo statusu vyplýva, že v čase od 31. mája do 6. júna sa Slovensko zapojilo do celoeurópskych spoločných akčných dní (JAD) zameraných na obchodovanie s ľuďmi za účelom pracovného vykorisťovania. Tie sa pod záštitou Europolu realizovali vo všetkých členských štátoch EÚ a dvoch krajinách mimo EÚ - Švajčiarska a Veľkej Británie.

"Výsledkom spoločného úsilia všetkých zúčastnených krajín je identifikácia 442 možných obetí obchodovania s ľuďmi aj začatie vyšetrovania v 130 nových prípadoch pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi," informovala polícia.

Mesík: "Nie je otázka či, ale kedy dôjde k ďalším migračným vlnám"
Súčasný vzostup svetových cien potravín má rovnaký potenciál ako hlad, ktorý v roku 2011 spustil revolúciu v arabskom svete – takzvanú “Arabskú jar”. Tá potom behom pár rokov viedla k migračnej kríze, ktorá zatriasla celou Európou – hovorí pre... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Celkom príslušníci Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru s inšpektormi práce skontrolovali 31 podnikateľských subjektov.

"Počas kontrol bolo skontrolovaných celkom 452 osôb, z toho 187 cudzincov pochádzajúcich z rôznych krajín, najmä z Ukrajiny, Srbska a Vietnamu. Celkovo bolo zistené 26 nelegálne zamestnaných osôb," stojí v statuse.
Pomohli rozbiť medzinárodnú organizovanú skupinu

Príslušníci UHCP PPZ zároveň pomohli rozbiť medzinárodnú organizovanú skupinu, ktorá pašovala nelegálnych migrantov, vietnamskej štátnych príslušníkov, do Európy, kde boli mnohí z nich pracovne vykorisťovaní.

Desivé rozprávanie svedkyne, ktorá videla exhumáciu pozostatkov generála Lučanského
Bývalý policajný prezident generál Milan Lučanský zomrel za veľmi záhadných okolností počas kolúznej väzby. A za veľmi záhadných okolností boli aj jeho ostatky prenesené z hrobu v rodnej obci Štrba do hrobu na Národnom cintoríne v Martine. Ešte... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Išlo o koordinovaný zásah policajných zložiek na Slovensku i v zahraničí, pričom v SR boli vykonané tri domové prehliadky. V Bratislave zadržali 50-ročnú ženu, ktorá je považovaná za hlavnú organizátorku v SR," doplnili policajti.
Nelegálna práca

Pripomeňme, že na začiatku júna cudzinecká polícia na Slovensku po vykonanej kontrole vyhostila 19 cudzincov, ktorí vykonávali nelegálnu prácu.

Čaputovú opäť riešia poslanci: Prezidentke hrozí pokuta až 173-tisíc eur!
Hlava štátu sa pred časom vyfotila v prezidentskom paláci s Petrou Vlhovou. Pre fotografiu s jej súťažným dresom bude Čaputovú už v utorok riešiť parlamentný výbor. Hrozí jej naozaj mastná pokuta! Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Policajti v spolupráci s Inšpektorátom práce vykonali kontrolu zamestnancov jednej z firiem v Šuranoch. Počas kontroly sa zistilo niekoľko prípadov nelegálnej práce. Z tohto dôvodu si Oddelenie cudzineckej polície Nové Zámky predvolalo 22 cudzincov.

Predvolaných bolo 7 občanov Srbska, 11 občanov Ukrajiny, dvaja občania Bosny a Hercegoviny a dvaja občania Gruzínska. Bolo prijaté rozhodnutie vyhostiť 19 z nich.

Osuský so Schutzom sa už tešia, že v Európe budú neočkovaní prichádzať o prácu
Peter Osuský pritakáva Petrovi Schutzovi. V USA sa dostal pred federálny súd prípad 117 zdravotníkov, ktorí sa odmietli dať očkovať. Sudca argumentoval, že o nútenej vakcinácii nemôže byť reč. Vraj sa mohli slobodne rozhodnúť pre očkovanie, alebo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Petra Demková