Obvineného architekta Slahučku z policajnej akcie Mýtnik II zobrali do kolúznej väzby
20 | 06 | 2021 I tasr

Obvinený architekt Miroslav S. z policajnej akcie Mýtnik II bude väzobne stíhaný. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) ho vzal do kolúznej väzby.


Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť.

„Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov, čiže kolúzna väzba. Sudca pre prípravné konanie nenahradil väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ spresnila hovorkyňa. O sťažnosti Miroslava S. voči rozhodnutiu ŠTS bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

NAKA vo štvrtok (17. 6.) uskutočnila akciu Mýtnik II, pričom obvinila šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní i verejnej dražbe. Zadržala dve osoby, pričom bývalý podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) a expodpredseda predstavenstva MH Manažment Andrej H. bol vo štvrtok podvečer prepustený zo zadržania.

Krčméry: Ak sprísnime režim, zažijeme len miernu tretiu vlnu. Ak nie, budeme mať čierny september
Epidemiológ Krčméry opäť prichádza s varovaním pre Slovákov. Tentokrát sa domnieva, ako zdôraznil v rozhovore pre Nový Čas, že pokiaľ chceme iba miernu formu tretej vlny koronavírusu, musí sa sprísniť režim. Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Tibor Sipos