Desiatky vedcov dokazujú, že deti nie sú „superšíriteľmi“  koronavírusu (Alfons Kluibenschädl)
19 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Alfonsa Kluibenschädla (Wochenblick)


Odkedy koronavírus dominuje nášmu každodennému životu, tvrdí sa, že deti patria k jeho najväčším prenášačom počas pandémie. Skutočnosť, že to už majú samé vsugerované, predstavuje veľké nebezpečenstvo a má negatívny dopad na ich duševné a fyzické zdravie. Odvážni vedci sa však snažia vyvrátiť tento nepochopiteľný mýtus, ktorý je rozšírený na celom svete.



U detí je minimálne riziko ochorenia

Výskumné zoskupenie PANDA (Pandemics - Data & Analytics)  v „Deklarácii na ochranu detí pred koronovými opatreniami“ poukazuje na skutočnosť, že vlády bez vedeckého zdôvodnenia svojimi krokmi zasahujú do práv detí, či už ide o zdĺhavé lockdowny, zatváranie škôl, hromadné testovanie, sledovanie kontaktov, sociálnu izoláciu, alebo o povinné nosenie rúšok.


Deti nie sú „superšíriteľmi“, čo dokazuje množstvo štúdií nezávislých vedcov. Jedna z nich od Ankita B. Patela a Ashish Vermovej z mája 2020 dospela k záveru, že je minimálne riziko ochorenia deti na SARS-CoV-2. Ak aj ochorejú, priebeh je len mierny. K podobnému záveru dospel aj tím talianskych vedcov, ktorí nedávno publikovali štúdiu k prvej vlne koronavírusu v Taliansku. Švédska analýza zas zistila, že na Covid-19 nezomrel ani jeden z takmer 2 miliónov školákov v krajine.


Prečo by sa očkovanie proti koronavírusu malo ihneď zastaviť
Dr. Peter McCullough, špičkový lekár a profesor medicíny, zdieľa svoj pohľad na očkovanie proti koronavírusu. Vysvetľuje, prečo je nebezpečné a o čom celá táto snaha preočkovať celý svet je, píše server otevrisvoumysl.cz. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Deti ťažko infikujú dospelých, alebo iné deti

Často sa tiež tvrdí, že deti síce nemusia mať ťažký priebeh ochorenia a sú bez príznakov, ale vírusom môžu infikovať inú osobu, a tak prispievajú k jeho šíreniu. Mnohí vedci však poukazujú na to, že to nie je pravda. Pripojil sa k nim aj americký „pandemický guru“ Anthony Fauci.


Podľa viacerých dôkazov zo Škandinávie  je veľmi nepravdepodobné, že by deti prenášali koronavírus na dospelých . Švédsky zdravotnícky úrad Folkhälsomyndigheten (FOHM)  porovnával údaje so susedným Fínskom, ktoré sa na rozdiel od Švédska spoliehalo na zatváranie škôl. Podiel školákov na počte chorých na COVID bol vo Švédsku len na úrovni  2,1 percenta, vo Fínsku 8,4 percenta. Celková incidencia na školách po troch mesiacoch pandémie bola porovnateľná (Švédsko: 49, Fínsko: 52)


120 rakúskych lekárov sa postavilo proti očkovaniu detí proti COVIDu (Wochenblick)
Komentár rt (Wochennblick) Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

podobným záverom dospeli aj vedci v Nórsku a Írsku.  Nórsky zdravotnícky úrad tak nepovažoval za potrebné, aby sa museli zatvárať školy. Aj tím írskej výskumníčky Laury Heaveyovej potvrdil, že deti nie sú „superšíriteľmi“  koronavírusu.



Nie je dôvod očkovať deti proti COVIDu

Odborníci z  výskumného zoskupenia PANDA tak poukazujú na šikanózne a neetické opatrenia voči deťom. Nevidia ani dôvod na očkovanie detí proti koronavírusu, uzatvára komentár Alfons Kluibenschädl pre Wochenblick.


Očkovanie detí proti koronavírusu má jedno malé "ale" (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová