Fico: "Okamžite zastavte očkovanie detí! Prezidentka sa nemôže hrať na agenta farmafiriem"
18 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Predseda Smeru Robert Fico vyhlásil, že niektorí poslanci Smer-SD podali v parlamente nový návrh. Chcú, aby parlament rokoval o uznesení, ktorým žiadali vládu, aby okamžite zastavila očkovanie detí vo veku 12 – 16 rokov. "Na prvom mieste je zdravie ľudí," vyhlásil Fico. 


“My sme do tohto uznesenia dali konštatovanie, že sú rôzne pochybnosti o dopadoch experimentálnych vakcín na zdravý vývin detí vo veku 12 – 16 rokov a rovnako sme pripustili, že tam, kde by to odborný lekár požadoval, lebo je to dôležité pre zdravie daného dieťaťa, takáto vakcinácia by mohla prebehnúť," spresnil expremiér.
Poviem to natvrdo

Neviem to povedať inak, tak to poviem natvrdo, nám sa zdá, že k tomu, ako sa na agenta farmafiriem hrá prezidentka Slovenskej republiky a ďalší členovia vlády, tak sa dnes pridali aj poslanci koalície, lebo tento návrh doslova zhodili zo stola,” vyhlásil Fico.
Podľa Fica lživá kampaň

Podľa Fica je dnes poradovník pomerne veľkého množstva detí, ktoré čakajú na očkovanie, pretože o tom rozhodli ich rodičia na základe lživej kampane, ale aj preto, že rodičom sa začína pripomínať: ak nedáte zaočkovať vlastné dieťa, môže byť vyraďované. Možno do školy budú môcť chodiť len tie deti, ktoré budú zaočkované, píšu Parlamentné listy.

Sledujme Britániu, od očkovania koronavírus nezmizne, odkazuje Visolajský
Leto nás pred treťou vlnou nezachráni. Dôkazom sú Veľká Británia a Portugalsko. Počet nakazených rastie. Na svedomí to má nová, agresívnejšia indická mutácia Delta variant. Je infekčnejšia, odolnejšia, spôsobuje viac úmrtí a ťažších stavov a... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


“Vnímame vyhlásenia dôležitých organizácií, ktoré hovoria, že neodporúčajú očkovanie detí nad 12 rokov, lebo neexistujú žiadne dôkazy o tom, že je to zdravé a je to v poriadku a že nemôžu spôsobiť týmto deťom do života vážne problémy," vysvetľuje Fico svoje stanovisko.
Výnimku môže žiadať odborný lekár

Aj preto podľa expremiéra žiadali vládu Slovenskej republiky, aby všetkými možnými prostriedkami okamžite zastavila očkovanie detí od 12 do 16 rokov s výnimkou prípadov, kde to bude žiadať odborný lekár. "Bol som v tom, že to je povinná procedurálna jazda v národnej rade a že poslanci, vrátane poslancov, ktorí majú deti v tomto veku, za tento návrh zahlasujú,“ uviedol Fico.

Šéf Smeru sa taktiež vyjadril v tom zmysle, že má čím ďalej tým silnejší pocit, že vláda pracuje pre farmafirmy. "Médiá žijú z reklamy týchto firiem a politici cítia podporu tých médií, ktoré berú peniaze od farmafiriem. SMER – SD ostro protestuje proti pokusom na deťoch experimentálnymi vakcínami, k pokusom, na ktoré neexistujú žiadne dôvody," uzavrel Fico.

Dáta bez pátosu opäť zúria! Pracujete so zlými dátami, odkazujú kompetentným
Sme krajina dátových analfabetov? Dáta bez pátosu na sociálnej sieti opäť upozorňujú na problém, ktorý pretrváva. Dátovú negramotnosť a analfabetizmus. "Takto sa to nerobí, do psej matere," odkazujú. A kompetentným posielajú výzvu: "Začnite sa... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová