Šokujúce zistenie: Experti upozorňujú na meškajúci vedľajší účinok vakcíny Pfizer
17 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Vakcíny Moderna a Pfizer sa vyznačujú zhruba rovnakou účinnosťou. Majú aj podobné vedľajšie účinky, informuje portál AC24.

Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a Úrad na kontrolu potravín a liečiv (FDA) nedávno vyšpecifikovali ďalšie nežiaduce účinky. Objavili sa u očkovaných osôb. Narastajúci počet očkovaných prináša aj ďalšie informácie týkajúce sa najmä zdravotných komplikácií. Trpia nimi ľudia po podaní vakcíny. CDC a FDA upozorňujú na ďalšie možné diagnózy, o ktorých sa predpokladá, že súvisia s očkovaním RNA / mRNA vakcínami Moderna a Pfizer / BioNTech.

Podľa odborníkov došlo k nárastu počtu pacientov, ktorým boli diagnostikované zápalové ochorenie srdcového svalu (myokarditída) a obalu srdcového svalu (perikarditída). Obe diagnózy sú vyvolané reakciou imunitného systému na infekciu, poranenia či na podanú vakcínu. Podľa Ústavu pre srdce, pľúca a krv môžu tieto stavy časom spôsobiť poškodenie srdca. Môžu tiež viesť k nepravidelnému srdcovému rytmu alebo dokonca k jeho zlyhaniu.

CDC uvádza, že prípady sa vyskytli väčšinou u dospievajúcich a mladých dospelých vo veku 16 rokov alebo starších s mediánom veku 30 po jednej dávke a mediánom 24 po druhej dávke. Zápal sa zvyčajne objavil počas dvoch až troch dní po očkovaní vakcínou Pfizer.

Unášajú deti a robia z nich vojakov či otrokyne: Džihádisti v Mozambiku s miestnymi nemajú zľutovanie
16 | 06 | 2021 | Tibor Sipos