Radačovský: "Vláda je plná strachu!"
14 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Na Slovensku sme dnes svedkami neuveriteľného rozkladu nielen demokracie, ale aj právneho štátu. Matovičova a Hegerova vláda dokázala rozvrátiť každú oblasť. Ako situáciu na Slovensku vníma europoslanec a dlhoročný sudca Miroslav Radačovský priniesol portál extraplus.sk.



Praktiky NAKA

Bežnou praktikou NAKA sa stalo vykopávanie dverí či už u Branislava Zuriana, exšéfa NAKA, bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, či mnohých ďalších. Podľa Radačovského spôsob vykonania tohto právneho úkonu bol demonštráciou moci. "Domová prehliadka sa vykonáva v civilizovanej právnej spoločnosti iným spôsobom," hovorí europoslanec.

Podľa Radačovského ani najvyšší ústavní činitelia nehovoria pravdu o tom, že nevedia o zásahoch polície či NAKA. "Musia vedieť, že takáto neakceptovateľná demonštrácia moci nemá nič spoločné so zákonnosťou, a preto za ňu zodpovedajú. Prečo nekonajú? Z nevedomosti? Možno. Veď o vzdelanosti a diletantizme našej vládnej garnitúry hádam už nikto ani pochybnosti nemá," zdôrazňuje bývalý sudca.

No podľa neho to môže byť aj zo strachu. "Zo strachu pred vlastnou políciou, zo strachu zo samých seba a medzi sebou. Ono celkovo je tá naša vláda akási plná strachu. Boja sa, čo povie Brusel, NATO, USA," vymenúva Radačovský.

Danko: Protiruské sankcie nemajú žiadny význam, Západ v Rusku veselo obchoduje (VIDEO)
Šéf národniarov Andrej Danko sa vybral do Petrohradu na úvodný zápas našej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy. Nuž a nebol by to on aby nespravil nejaké video. V tom najnovšom dokumentuje, že naše protiruské sankcie sú... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vláda ustráchancov

Je to podľa neho jednoducho, vláda ustráchancov, trpiacich stihomamom pred všetkým a každým. Preto mlčia a nechcú vidieť pravdu aj v prípade Branislava Zuriana, v prípade generála Milana Lučanského, a to len preto, aby boli pri moci.

O zatknutí šéfa SIS Vladimíra Pčolinského, ktorého do funkcie dosadila Matovičova koalícia si skôr myslí, že do funkcie bol dosadený politickým hnutím Sme rodina, ktorého blízkym priateľom a dokonca aj právnym predchodcom bol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

"Možno špekulovať o minulosti predsedu hnutia Sme rodina, o jeho dávnych kontaktoch. Môžem sa domnievať, že na tieto skutočnosti mohol poukázať aj Branislav Zurian. A vykopnutie dverí bol len následok," uzavrel Radačovský.

Prokurátorka zrušila obvinenie exriaditeľa NAKA Branislava Zuriana (AKTUALIZOVANÉ)
Prokurátorka Generálnej prokuratúry (GP) SR rozhodla o zrušení uznesenia vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia bývalému riaditeľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavovi Z. Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | tasr