Iba si trochu uhla? Na mol opitej vodičke namerali policajti 3,7 promile alkoholu! A nemala ani vodičák
12 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slováci sú známi tým, že si neváhajú sadnúť za volant v podnapitom stave. Výnimkou síce už nie sú ani ženy. Lenže to, čo predviedla istá Trnavčanka, je už silná káva. Navyše jazdila bez vodičského preukazu. Polícia prezradila, aké vysoké množstvo alkoholu jej namerali.


Sadnúť si za volant po požití alkoholu je u nás zakázané, no policajti prakticky dennodenne chytia niekoho, kto sa ním pred jazdou posilnil. Trnavskí policajti však zostali prekvapení z toho, koľko namerali 44-ročnej žene, ktorá spôsobila dopravnú nehodu. Ako informuje polícia v statuse, v dychu mala takmer 3,7 promile alkoholu a bola v takom stave, že policajt ju musel pri chôdzi pridržiavať.
Po vystúpení z auta nevládala ani chodiť, podopieral ju policajt

Na mol opitá 44-ročná žena jazdila na svojom aute po nočnej Trnave, keď na ňu upozornil telefonicky občan, ktorý videl ako jazdí. „Operačný dôstojník vyrozumel ihneď všetky hliadky v meste. Po pár minútach nahlásili Trnavčania opäť to isté auto ako spôsobilo dopravnú nehodu a v jazde pokračovalo ďalej. Krátko na to policajti PMJ auto spozorovali a zastavili,“ píše v statuse trnavská polícia.

„Na prekvapenie vyšla spoza volantu žena, ktorá ledva stála na nohách. Policajti ju ihneď podrobili dychovej skúške, pri ktorej jej namerali 1,74 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,68 promile,“ dodala trnavská polícia. Hliadka na mieste navyše zistila, že žena jazdila bez vodičského preukazu.



Po lustrácii ju zadržali a eskortovali do cely policajného zaistenia, kde si počká v takzvanom super rýchlom konaní na rozhodnutie o vine a treste. „Pri nehode spôsobila nielen na aute, ktoré riadila, ale aj na modrom VW rozsiahle škody na majetku,“ skonštatovala na záver statusu polícia, podľa ktorej je Trnavčanka podozrivá z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej. Polícia upozorňuje, že v takomto stave je absolútne neprípustné, aby si niekto sadol za volant.

ŠOK: Vo Vranove nad Topľou nafúkal vodič šesť promile
Na mol opitý vodič bol zadržaný a čelí obvineniu. Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | TASR