Zaočkovaných v Británii je už takmer 60 percent, a predsa čísla nakazených opäť dramaticky rastú
10 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

To, čo sa však v súčasnosti deje vo Veľkej Británii, jasne ukazuje, ako sa situácia môže rýchlo zmeniť na negatívnu. Postarala sa o to indická mutácia, ktorú WHO  medzičasom oficiálne premenovalo na Delta variant. ... A počet chorých opäť dramaticky rastie, píše Focus.


Počet nových prípadov ochorenia nahlásených za deň sa za posledné týždne stále zvyšuje a teraz opäť dosahuje 6 000, rovnako ako naposledy v marci. „Štvrtej vlne sa už nevyhneme,“ – vyhlásila waleská ministerka zdravotníctva Eluned Morganová a dodala: „Otázne len je, aká bude veľká.“


Napriek druhej najvyššej miere zaočkovanosti na svete počet chorých stále rastie


Situácia sa rapídne zhoršuje aj napriek tomu, že Veľká Británia má po Izraeli druhú najvyššiu mieru zaočkovanosti na svete. Podľa britského ministerstva zdravotníctva je už viac ako 53 percent obyvateľov zaočkovaných oboma dávkami, vyše 77 percent prvou dávkou vakcíny.


Nemeckí vedci: COVID ustupoval už pred lockdownami, neexistuje tu žiadne spojenie
Vedci z Mníchova nenašli žiadne priame spojenie medzi lockdownom a klesajúcou mierou nákazy. Infekcia podľa ich štúdie vždy ustupovala už pred zavedením tvrdých, pre ekonomiku likvidačných opatrení. Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Ochranný účinok je napriek očkovaniu menší

Podľa najnovšej anglickej  štúdie, ktorá bola nedávno publikovaná v odbornom časopise „Lancet“, vakcína nechráni pred ochorením na variant Delta tak ako pri pôvodnej forme konronavírusu či mutícii B.1.1.7, ktorá v Anglicku prevládala pred Deltou a teraz je najrozšírenejšou v Nemecku.


Ochranný účinok vakcíny AstraZeneca, či Biontech je voči indickej mutácii  po prvej dávke len 33 percent, pri anglickom variante B.1.1.7  to je po prvej dávke 50 percent.


Po druhej dávke vakcíny je to lepšie, no ochrana je sále nižšia ako pri B.1.1.7. Napriek tomu vakcína konzorcia Pfizer/Biontech vykazuje 88-percentnú ochranu pred B.1.6.17.2 po 14 dňoch od druhej dávky, pred B.1.1.7 je ochrana 93 percent.


Účinok vakcíny AstraZeneća voči ochoreniu je naproti tomu zjavne výrazne obmedzenejší pri novom variante Delta  (indická podoba). Podľa štúdie je ochrana po podaní druhej dávky 60 percent, pri B.1.1.7 -  66 percent, dodáva Focus.


Čo ľudia nevedeli o wuchanskom víruse a Bidenových obchodných prepojeniach na Čínu (Dinesh D'Souza)
Komentár Dinesha D'Souzu (The Epoch Times) Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová